Já, legenda, Sherlock Holmes či Ready Player One chystají pokračování

Já, legenda, Sherlock Holmes či Ready Player One chystají pokračování | Fandíme filmu
Warner Bros.
Právní spor studia Warner Bros. odhaluje jeho budoucí tvůrčí plány.

Když se studio Warner Bros. rozhodlo během pandemie nasadit všechny svoje kinopremiéry roku 2021 na streamovací platformu HBO Max, udělalo to dost nadivoko. Rozhodnutí padlo, aniž by dopředu byla ujednaná domluva s partnery. Nejvíc podobné spory byly vidět na sporech s celebritami. Režisér Denis Villeneuve brojil za to, aby byla jeho Duna nasazená do kin, u konkurenčního Disneyho Scarlett Johansson studio vinila z ušlých zisků, když šel snímek taktéž souběžně do kina i na stream. Nicméně zatímco veřejná vystoupení hvězd jsou vidět, důležitější jsou spory s partnerskými produkčními společnosti.

Loni v tomhle směru nejjasněji hořel konflikt Warneru s Legendary Pictures (Godzilla vs. Kong, Duna), po Novém roce do popředí vešel spor bratří Warnerových s Village Roadshow. Dohady započaly kvůli The Matrix Resurrections. Village film spolufinancovala a nasazením snímku na HBO Max podle svého přesvědčení přišla o zisky. Jenže nejde jen o minulé projekty. Jde také o ty budoucí.

Warner sice bude opět kinofilmy nasazovat výhradně do kin, chystá se ale (stejně jako doposud) natáčet projekty určené výhradně pro HBO Max (jak filmy, tak samozřejmě seriály). A některé z nich budou vycházet z dříve úspěšných značek. I z těch, které spolufinancovala společnost Village Roadshow. A ta teď tvrdí, že se ji Warner snaží připravit o zisk, když chce sám bohatnout na značkách, které svým kapitálem Roadshow v minulosti pomáhala vybudovat.

Nemá smysl zabíhat do právních spekulací. Podobné spory stejně rozhodnou teprve soudy nebo mimosoudní vyrovnání. Zajímavé bude, zda podobné nároky budou mít do budoucna sílu ovlivnit to, jaké projekty budou vznikat, protože stream nikam nezmizí, Hollywood pro něj bude chtít vytvářet exkluzivní obsah a chuť navazovat na populární kino filmy tu také bude i nadále.

Já, Legenda, Sherlock Holmes či Ready Player One chystají pokračování

Finanční pře mezi korporacemi se nějak vyřeší. Pro nás běžné (filmové) smrtelníky je v tuhle chvíli nejzajímavější to, že spor Village Roadshow s Warnerem odhaluje, jaké projekty kalifornské studio chystá. Už dříve jsme se dozvěděli, že v plánu je seriál spojený se sci-fi Na hraně zítřka.

Další soudní dokumenty odhalují další projekty. Konkrétně jsou to následující: Sherlock Holmes, Dannyho parťáci, Ready Player One,  Já, legenda , Max a Maxipříšerky (Where the Wild Things Are) a Yes Man. U žádné ze značek není patrné, zda se k ní chystá pokračování, spin-off nebo prequel. A u žádné z nich není jasné, zda se chystá seriál nebo film určený výhradně pro HBO Max.

Některé ze značek už v minulosti něco nového připravovaly: Sherlock Holmes dlouhodobě chystal regulérní filmovou trojku. U Ready Player One se o filmovém pokračování také hovořilo a v případě Já, legenda taktéž. Nevíme zda se pouze tyto kino filmy transformovaly v projekty pro HBO Max anebo jde ve všech případech o úplně nové projekty, jež vznikají nezávisle na předešlém kreativním vývoji.

Titulní foto je ilustrační: Já, legenda

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest