Disney se usmířil se Scarlett Johansson, stálo ho to multimilionový balík

Disney se usmířil se Scarlett Johansson, stálo ho to multimilionový balík | Fandíme filmu
Marvel Studios
Scarlett bude v Disneyho filmech hrát i nadále.

V polovině prázdnin se rozhořel otevřený spor mezi Scarlett Johansson a studiem Disney. Herečka měla smluvně přislíbený podíl ze zisků Black Widow. Film byl za pandemických okolností nasazený souběžně do kin a na stream. V úhrnu snímek utržil (odhadem) z obou zdrojů možná někde k 500 milionům dolarům. Před pandemií se odhadoval potenciál tržeb kolem miliardy. Právní tým herečky ve sporu s Disneym argumentoval, že studio hájilo pouze svoje ekonomické zájmy, namísto toho, aby se snažilo dostát závazkům, které vůči herečce mělo. Disney naopak tvrdil, že v bezprecedentní době nemohou platit závazky stejně jako dosud.

Situace se následně ještě vyostřila, veřejně se dost metalo bahno a vše spělo k soudnímu řízení. Nakonec se však studio rozhodlo, že zachování vztahu s hereckou hvězdou je pro něj důležitější než ušetření pár milionů a mimosoudně se s Johansson domluvilo. Dle zákulisních informací serveru Deadline Johansson nakonec za Black Widow dostane 40 milionů dolarů (přičemž není zcela zřejmé, zda dalších 40 milionů k dosavadní dvacetimilioné výplatě, anebo jde o úhrnnou částku).

Johansson v oficiálním prohlášení uvedla: „Jsem ráda, že jsme s Disneym vyřešili vzájemné neshody. Jsem nesmírně hrdá na práci, kterou jsme spolu dosud odvedli během dosavadních let a velice jsem si užila vzájemnou kreativní spolupráci. Těším se na další spolupráci v letech budoucích.“ Alan Bergman z Disneyho potom reagoval: „Jsem potěšen, že jsme byli schopní spolu se Scarlett Johansson dojít ke společné domluvě. Oceňujeme její přínos filmovému světu Marvelu a těšíme se na spolupráci na řadě dalších projektů, včetně Disneyho Tower of Terror.“

Zkrátka a dobře, v Disneym si spočítali, že víc vydělají na smírné dohodě a rozhodli se ji uzavřít, jakkoliv vyšla draho.

Foto: Marvel/Disney

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest