Spider-Man: Šéf studia Sony o další budoucnosti série

Spider-Man: Šéf studia Sony o další budoucnosti série | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Spider-Man sám nebo u Marvelu? A jak si snímek povede v kinech během prvního víkendu.

Když čtete tenhle příspěvek, má už Spider-Man: Bez domova za sebou českou premiéru a vy se můžete zajít podívat do kina na to, co dalšího je pro Spider-Mana do budoucnosti možné z příběhového hlediska. Pokud jde o obchodní stránku věci, tam je to komplikovanější.

Stále platí, že práva na značku drží studio Sony, které Pavoučího muže zapůjčuje do světa Marvelu. Oficiálně zatím stále není řečeno, jestli zapůjčování bude pokračovat dál, nebo se Spider-Man do budoucna od Avengerů oddělí. Producentka série Amy Pascal nedávno v rozhovoru tvrdila, že už jsou domluvené další tři filmy s Tomem Hollandem v hlavní roli, připravené ve spolupráci Sony a Marvelu.

V aktuálním rozhovoru pro Variety už byla Pascal o něco zdrženlivější a řekla, že jako producent vždycky všechno vidí optimisticky. Pokud bude mít Tom Holland zájem pokračovat a pokud bude mít Amy slovo, tak se bude za vznik další trilogie zasazovat. Vyjádřil se i šéf Sony Tom Rothman, který byl ještě opatrnější. Řekl, že Pascal je extrémně optimistická žena. Ve skutečnosti ale není nic domluveno, nic není rozhodnuto. To zároveň znamená, že nic v tuto chvíli není vyloučeno, a že naděje umírá poslední. V rozhovoru pro ComicBook.com mluvil obdobně a ještě dodával fráze o tom, jak se oběma studiím skvěle spolupracuje. A pozor, Rothman potvrdil, že v tuhle chvíli stále ještě platí již dříve uzavřená dohoda, podle níž by mělo Sony zapůjčit Spider-Mana do jedné z budoucích marvelovek!

Od jednoho z insiderů se před pár dny proslechlo, že se čtvrtý Spider-Man s Tomem Hollandem už chystá, takže asi nejde vyloučit, že Rothman ví víc, než do médií říká, ale zároveň nakrásně může platit, že další budoucnost značky se teprve bude mezi studii Marvel a Sony dále domlouvat a v tuhle chvíli můžeme Spider-Mana čekat s určitou měrou jistoty pouze jako vedlejší postavu ve filmu nějakého jiného hrdiny (nebo v týmovce).

Momentálně to nicméně vypadá, že v zájmu obou studií je, aby se ve spolupráci pokračovalo. Recenze filmu jsou parádní (tady jsou naše první dojmy), když je průměrná známa na agregátoru Rotten Tomatoes 7,8 z 10. A s tržbami to také vypadá skvěle. Zatím jsou tu zprávy z Korey, kde snímek za první den utržil 5,28 milionu dolarů. V Koreji měl předchozí díl série nejlepší tržby hned po USA a Číně, takže by mohlo jít o dobrý indikátor obecného diváckého zájmu. Vzhledem k nejisté době jsou víkendové odhady dost špatně čitelné. Ve Spojených státech odhady tržeb začínají na konzervativních 130 milionech dolarů, ale potenciálně by film mohl za víkend utržit i více než 200 milionů. Na mezinárodních trzích se odhaduje, že v závislosti na pandemické situaci snímek do neděle utrží 160-180 milionů. Celosvětový úhrn by při premiéře tedy mohl dělat 290-380 milionů.

Na závěr si ještě můžete pustit naposledy zveřejněné ukázky:

Po událostech předchozího filmu se prokáže že Spider-Man (Tom Holland) nezavraždil Mysteria. Zároveň ale stále platí, že všichni znají jeho skutečnou totožnost, což Peterovi extrémně komplikuje život. Rozhodne se tedy navštívit Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a požádat jej o seslání zaklínadla, které by tuhle informaci vymazalo ze světa. Strange svolí, i když jej Wong (Benedict Wong) varuje, že je to příliš nebezpečné. Peter po celou dobu sesílání kouzla Doktora ruší, protože nechce, aby paměť byla vymazána i jeho bližním. To Strangeovi rozhodí koncentraci, něco se pokazí a do Peterova světa skrz trhlinu v časoprostoru vstupují záporáci ze starších filmů, kde Spider-Mana představovali Tobey Maguire a Andrew Garfield. Třetí Spider-Man má dorazit do kin 16.12. 2021. V hlavních rolích Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jacob Batalon, Tony Revolori, Tobey Maguire a Andrew Garfield. Režíruje Jon Watts.

Foto: Marvel

Zdroje: Variety I, II, Deadline I, II, ComicBook.com

Galerie: 2

Spider-Man: Šéf studia Sony o další budoucnosti série | Fandíme filmu Spider-Man: Šéf studia Sony o další budoucnosti série | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest