Spider-Man: Bez domova: První dojmy z české předpremiéry

Spider-Man: Bez domova: První dojmy z české předpremiéry | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Na vlastní oči jsme viděli nového Spider-Mana a máme pro vás první pocity po projekci. Bez spoilerů.

V noci na dnešek viděli komiksovku Spider-Man: Bez domova zámořští novináři. Dopoledne se odehrála také česká novinářská předpremiéra a máme pro vás první dojmy. V závěru článku je krátké video dojmů ode mne a kolegy Tučňáka. A teď ještě moje osobní dojmy v textové podobě:

Nový Spider-Man je rozmáchlý snímek, který do Peterova světa vnáší kouzla a čáry a seznamuje mladého středoškoláka (i diváky) s mnohovesmírem. Jak asi víte z trailerů, ve filmu vystupuje řada nejrůznějších záporáků. A přes to přese všechno je film poměrně dost soustředěný a primárně se koncentruje na Peterovy osobní prožitky s jeho nejbližšími – s MJ, Nedem a tetou May.

Pokud jste se důkladně vyhýbali v posledním roce zákulisním zvěstem, tak pro vás film nabízí opravdu velkou spoustu překvapení, ale i na většinu milovníků spoilerů čeká několik zajímavých odhalení a detailů, které z textových popisů na internetu tak docela nevyčtete.

Snímek je vedle akce stále plný humoru a rozpustilosti a snaží se ždímat emoce. Osobně jsem u filmu nikdy nezjihl tak výrazně, jako u některých starších marvelovek a mám pocit, že svým způsobem je struktura děje vlastně dost tradiční, bez nějakých větších filmařsky odvážných rozhodnutí, což minimáně v mém případě emoce trochu drželo na uzdě. Ale u jiných diváků v sále se dojetí dostavilo, takže na část publika určitě citlivá stránka filmu fungovat bude. Pro mne byl silnější spíš prvek nostalgie, který je ve snímku silný. Pokud před premiérou máte možnost vidět starší spidermanovské filmy, určitě to udělejte.

A klasicky platí, že na konci neodcházejte, obě titulkové scény poměrně zásadě ukazují, kam se bude směřovat v komiksovém světě dál.

Po událostech předchozího filmu se prokáže že Spider-Man (Tom Holland) nezavraždil Mysteria. Zároveň ale stále platí, že všichni znají jeho skutečnou totožnost, což Peterovi extrémně komplikuje život. Rozhodne se tedy navštívit Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a požádat jej o seslání zaklínadla, které by tuhle informaci vymazalo ze světa. Strange svolí, i když jej Wong (Benedict Wong) varuje, že je to příliš nebezpečné. Peter po celou dobu sesílání kouzla Doktora ruší, protože nechce, aby paměť byla vymazána i jeho bližním. To Strangeovi rozhodí koncentraci, něco se pokazí a do Peterova světa skrz trhlinu v časoprostoru vstupují záporáci ze starších filmů, kde Spider-Mana představovali Tobey Maguire a Andrew Garfield. Třetí Spider-Man má dorazit do kin 16.12. 2021. V hlavních rolích Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jacob Batalon, Tony Revolori, Tobey Maguire a Andrew Garfield. Režíruje Jon Watts.

Foto: Marvel

Galerie: 2

Spider-Man: Bez domova: První dojmy z české předpremiéry | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova: První dojmy z české předpremiéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest