Spider-Man: Čtyřka už se údajně v tichosti připravuje

Spider-Man: Čtyřka už se údajně v tichosti připravuje | Fandíme filmu
Marvel Studios
Jenže chce Tom Holland vůbec ještě roli i nadále hrát?

Ještě jsme ani neviděli Spider-Mana 3 (Spider-Mana: Bez domova) a už se divoce diskutuje o tom, co bylo dál. Určitě si vzpomenete na nedávné interview s producentkou Amy Pascal, která uváděla, že po téhle trilogii vznikne celá další trilogie pavoučích filmů s Tomem Hollandem v hlavní roli.

To už od té doby bylo zpochybněno. Hned po rozhovoru The Hollywood Reporter napsal, že všichni zúčastnění by rádi spolupracovali a vztahy jsou dobré, tak žádná smlouva zatím nebyla podepsána. Pouze se v rámci společností Sony a Marvel (Disney) otevřeně diskutuje. Sám Holland v dalším rozhovoru pro The Hollywood Reporter řekl, že situace není černobílá, a že aktuálně existuje pouze volná dohoda o tom, že mezi všemi zúčastněnými stranami může probíhat volná debata a žádný návrh není tabu.

Možná Tom říká pravdu, možná mlží, asi tak, jako když tvrdí, že ve Spider-Manovi: Bez domova nevystupují Andrew Garfield a Tobey Maguire. Reportér Matthew Belloni, dřívější editor The Hollywood Reporteru nicméně tvrdí, že podle řady jeho zákulisních zdrojů už je „Spider-Man 4“ s Tomem v tichosti vyvíjený a podepsaná smlouva existuje.

Sám pětadvacetiletý herec v rozhovorech působí docela nerozhodně. Chce se vlastně k roli ještě vrátit? Prakticky ve všech interview říká, že zatím neví, jak to se Spider-Manem do budoucnosti bude. V rozhovoru pro Fandom řekl, že měl nápad na další film, který navrhl studiu. Obecně má Spider-Mana rád a znovu obléci kostým by pro něj byla čest.

Zároveň ale Tom působí unaveně. Ve filmu hraje od 11 let, vlastně neměl normální dospívání, nikdy neměl příležitost si tak docela ujasnit, co přesně od života chce. Možná zůstane u velkofilmů, možná by radši točil náročnější kousky. Chtěl by na svůj životní odkaz být hrdý. Znamená to točit serióznější dramata? Nebo dělat něco úplně jiného? Pomáhat lidem? Stavět domy pro potřebné? Někdy si říká, zda by s herectvím neměl praštit úplně, jindy pouze nahlas přemítá nad tím, že pokud bude hrát Spider-Mana ještě ve 30 letech, něco podle něj nedopadlo dobře.

A možná je za tím vším prostě jen únava. Vzpomeňte na rozhovor, kde Tom mluvil o to, že mezi natáčením Uncharted a Spider-Mana: Bez domova měl jen tři dny volna. Při natáčení Uncharted si přivodil z náročných scén zánět šlach. Propagace předchozího Spider-Mana: Daleko od domova byla tak náročná, že na poslední mediální zastávce v Číně začal hned po odchodu z pódia z vyčerpání zvracet.

Možná tak zdaleka největší smysl dává to, co Holland řekl v rozhovoru pro ComicBookMovie. Tam řekl, že i postava Spider-Mana podle něj potřebuje v kinech pauzu. Diváci by měli být chvíli bez něj, tvůrci mezitím přijít na nějaký svěží způsob toho, v jakém stylu další pavoučí film zpracovat.

Možná tedy Tom Holland prostě jen potřebuje pořádný oddech a pak se znovu s chutí zhoupne mezi mrakodrapy, co myslíte?

Foto: Marvel

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II, Matthew Belloni, Fandom, GQ, ComicBookMovie

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest