Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky

Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 17 obrázků
Snímek se připravoval do poslední chvíle a vůbec to nebylo snadné. Kdy a jak se film bude odhalovat?

Tak se nám to blíží přátelé. Dlouhé čekání je u konce a Spider-Man: Bez domova tento týden konečně dorazí do kin. Jak to postupně bude probíhat? V noci na úterý uvidí snímek američtí novináři. V úterý brzy ráno bychom tak pro vás měli mít připravené první ohlasy. V úterý během odpoledních hodin byste se potom měli dočkat ohlasů přímo od nás. Následovat budou delší recenze a podcast a ve středu se v předpremiéře začne snímek v Česku promítat široké veřejnosti. Ve čtrtek dojde na standardní premiéru.

Cesta k premiéře přitom vůbec nebyla snadná. V nedávném rozhovoru pro magazín GQ představitel hlavní role Tom Holland vysvětloval, že dlouho nebylo jasné, jestli všichni klíčoví herci podepíší smlouvy (ve snímku se objeví například záporáci ze starších pavoučích bijáků). Pokud by se s nimi domluvit nepodařilo, zásadním způsobem by to ovlivnilo celý scénář (dříve Holland prozradil, že namísto příběhu o multiverzu byl v záloze film s Lovcem Kravenem). Nejistota pokračovala i během samotného natáčení, kdy se scénář prakticky denně upravoval. Nějakou dobu například nebylo vůbec zřejmé, co přesně se odehraje ve velkém finále. Když potom konečně došlo na jeho natáčení, tak v něm nefungovaly dialogy a musely se znovu přepisovat.

V rozhovoru pro Collider pro změnu Tom hovořil o fyzické náročnosti celého procesu. Herci dali do natáčení krev, pot i slzy a Holland prý ani nemusí moc přehánět. Při natáčení souboje s Goblinem si rozsekl ruku a s Willemem Dafoem do sebe šli tak ostře, že se po poslední klapce jen zhroutili únavou na podlahu. Extrémně vyčerpaný Tom do sebe po čase už zkrátka jen klopil Rebully a snažil se vydržet.

Práce na filmu trvaly až do poslední chvíle. Poslední triky byly dokončené teprve minulý týden a ještě v posledních týdnech se zřejmě laborovalo s finálním sestřihem, protože se ven dostávaly protichůdné informace o celkové délce. (Jedna ze scén, o které už víme, že byla v pozdější fázi vývoje vystřižena, je kupříkladu ta, v níž si zahrál Tomův bratr Harry Holland – podle starších zvěstí měl mít ve snímku cameo zlodějíčka, jehož Spider-Man zlikviduje). Nakonec je finální doba trvání snímku 148 minut.

Jak už bylo řečeno, v našich kinech bude film k vidění od středečních předpremiér, zatím pro vás máme alespoň finální porci upoutávek a nejnovější plakáty.

Po událostech předchozího filmu se prokáže že Spider-Man (Tom Holland) nezavraždil Mysteria. Zároveň ale stále platí, že všichni znají jeho skutečnou totožnost, což Peterovi extrémně komplikuje život. Rozhodne se tedy navštívit Doctora Strange (Benedict Cumberbatch) a požádat jej o seslání zaklínadla, které by tuhle informaci vymazalo ze světa. Strange svolí, i když jej Wong (Benedict Wong) varuje, že je to příliš nebezpečné. Peter po celou dobu sesílání kouzla Doktora ruší, protože nechce, aby paměť byla vymazána i jeho bližním. To Strangeovi rozhodí koncentraci, něco se pokazí a do Peterova světa skrz trhlinu v časoprostoru vstupují záporáci ze starších filmů, kde Spider-Mana představovali Tobey Maguire a Andrew Garfield. Třetí Spider-Man má dorazit do kin 16.12. 2021. V hlavních rolích Tom Holland, Zendaya, Marisa Tomei, Benedict Cumberbatch, Jamie Foxx, Alfred Molina, Jacob Batalon, Tony Revolori, Tobey Maguire a Andrew Garfield. Režíruje Jon Watts.

Foto: Marvel

Zdroje: Graham Norton, Collider, Collider II, GQ

Galerie: 18

Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu Spider-Man: Bez domova - Začíná pavoučí týden, sledujte finální upoutávky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest