Morbius: Zatím nejdelší trailer představuje superschopnosti komiksového upíra

Morbius: Zatím nejdelší trailer představuje superschopnosti komiksového upíra | Fandíme filmu
Sony Pictures
Ještě větší porce nových záběrů z hororové komiksovky s Jaredem Letem v hlavní roli.

Od včerejška jsme tu měli už dvě nové upoutávky na Morbia, nový komiksový film s Jaredem Letem v hlavní roli. Nejprve se objevil featurette, kde Leto snímek blíže představil, a pak ještě kratší trailer s novými záběry. Teď byl oficiálně zveřejněný nový dlouhý trailer, s naducanou stopáží tří minut. Do jisté míry dlouhé video vlastně jen skládá dohromady to, co už jsme alespoň naťukli v předešlých upoutávkách, ale zároveň dostáváme celkově daleko plastičtější obrázek o filmu jako takovém.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že snímek bude vystavěný jako klasická hororová tragédie, kdy antihrdina zápolí především se svojí monstrózní podstatou. Vlastně zatím ani z upoutávek není zřejmé, zda bude v příběhu vystupovat nějaká jiná postava se superschopnostmi, anebo bude doktor Michael Morbius zápolit pouze sám se sebou, popřípadě s přesilou smrtelníků.

Upoutávka nás provádí Michaelovou historií, od dětských obtíží, přes vědecký výzkum a hazardní experiment, až po krvavý návrat do Spojených států. Podrobně jsou rozebírány Morbiovy superschopnosti, kdy zjišťujeme, že nový antihrdina dokonce svede plachtit na proudech vzduchu!

Tak trochu záhadou zůstává propojení či nepropojení s ostatními filmy. Traileru se objevuje padouch Vulture (z Marvel Cinematic Universe), logo společnosti Oscorp (stejné jako ve filmech The Amazing Spider-Man), odkaz na aktuálního Venoma a několik odkazů na spidermanovskou trilogii Sama Raimiho (logo deníku Daily Bugle, Spider-Manův kostým na plakátě). A vedle toho Daily Bugle zmiňuje Rhina a Black Cat, což mohou být odkazy k filmům The Amazing Spider-Man nebo k něčemu, co jsme v aktuálních „pavoučích“ filmech zatím vůbec neviděli. Je tedy velkou záhadou, kam vlastně Morbius spadá a s kým (pokud s někým) z ostatních hrdinů a padouchů se bude či nebude moci do budoucna potkat.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 27. 1. 2022.

Podklady a foto: Sony

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest