Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák

Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit dalších 5 obrázků
Je to definitivní: V novém Spider-Manovi se potkají hrdinové a padouši z několika minulých filmů. Morbius nabízí nový trailer.

AKTUALIZACE: Původně byl článek zaměřený na návrat Doctora Octopuse. Těsně po dokončení textu server Collider přišel se zprávou, že se ve filmu objeví také Andrew Garfield a Tobey Maguire (u toho se ještě čeká na finální podpis smlouvy) jako předchozí dvě verze Spider-Mana a Kirsten Dunst jako předchozí verze Mary Jane! Redaktor Collideru se také domnívá, že je šance, že by se mohla vrátit ještě Emma Stone jako Gwen Stacy. Collider také tvrdí, že se snímek BUDE soustředit na multiverzum (mnohovesmír - paralelní světy). Následuje původní text, psaný v momentě, kdy jsme věděli teprve o Octopusovi:

Je to tak vážení, pokračování Spider-Mana: Daleko od domova zjevně opravdu bude velkým protnutím předchozích spidermanovských filmů. The Hollywood Reporter přinesl zprávu, že si Alfred Molina zopakuje roli záporáka Doctora Octopuse. V úloze se blýsknul v roce 2004 ve snímku Spider-Man 2, kde pavoučího muže ještě hrál Tobey Maguire. Teď zatopí současné podobě oblíbeného hrdiny, v podání Toma Hollanda. Návrat Moliny do role Octopuse potvrzují také magazíny Variety, Deadline a The Wrap. O účasti Moliny jako o neověřené zvěsti psal už na konci listopadu server The Geeks World Wide, avšak teď je jeho účast definitivně potvrzená.

Stále si nejsme stoprocentně jistí, co obsazování starých známých tváří znamená. Nejprve se ve snímku Spider-Man: Daleko od domova objevil v roli novináře J. Jonaha Jamesona J. K. Simmons, tedy představitel postavy z let 2002-2007. Do té doby bylo zvykem, že kdykoliv libovolný hrdina dostal novou filmovou verzi, byly přeobsazeny úplně všechny postavy. U Jamesona fanoušci zkrátka předpokládali že je Simmons s rolí prskajícího šéfredaktora tak neodmyslitelně spjatý, že se Marvel v jeho případě rozhodl udělat výjimku. Když ale bylo letos v říjnu oznámeno, že Jamie Foxx byl obsazený jako Electro, začalo to být celé podezřelé.

Foxx si roli Electra zahrál poprvé ve snímku Amazing Spider-Man 2, kde byl představitelem Pavoučího muže Andrew Garfield. Náhle se měl k roli vrátit, i když jsou „Amazing“ filmy dávno „škrtnuté“ a Marvel společně s Tomem Hollandem vytvořil úplně nového Spider-Mana, který se staršími snímky nemá nic společného a místo toho je provázaný s populárním filmovým světem Avengers. Proč ke znovuobsazení známých tváří došlo, zatím nebylo oficiálně odhaleno, nicméně v momentu, kdy bylo oznámeno, že ve Spider-Manovi 3 bude vystupovat také Doctor Strange, pojali fanoušci vážné podezření, že součástí příběhu bude putování mezi paralelními realitami a v hrané podobě se dočkáme obdobného příběhu, jaký nám nabídl animovaný snímek Spider-Man: Paralelní světy.

V animáku se potkalo také několik různých Spider-Manů, nabízí se tedy otázka, zda k tomu dojde i ve filmu. Už dříve se objevovaly drby, podle kterých v novém filmu skutečně vedle Toma Hollanda vystoupí také Tobey Maguire a Andrew Garfield. Před časem na to byla v rozhovoru s Jimmym Fallonem tázána představitelka MJ Zendaya. Ta řekla, že o filmu nesmí vůbec nic prozrazovat. To může vzbuzovat naděje, ale samozřejmě je docela dobře možné, že by odpověděla úplně to samé, ať už by pánové ve filmu hráli nebo nehráli.

Otevření paralelních světů je možná cestou, jak udělat příští Spider-Manův film co největší, ale také by mohl sloužit k propojení marvelovských hrdinů s dalšími superhrdinskými snímky studia Sony (Venom), které dosud stály samostatně. Morbius už ve svém prvním traileru naznačil, že nějaké vazby na další Marvel filmy mít bude. Teď se shodou okolností objevil nový trailer, který sice nenabízí nové záběry, nicméně v úvodu představitel hlavní role Jared Leto říká, že Morbius byl „vzrušující rolí v rozšiřujícím se univerzu“. Možná tím narážel pouze na skutečnost, že Morbius má rozšiřovat svět Venoma, nicméně část fanoušků narážku chápe tak, že se rozšiřuje celý svět Spider-Mana. Tak nebo onak je zjevné, že v příštím roce nás ve filmech spojených s Pavoučím mužem zcela nepochybně čeká celá řada zajímavých odhalení.

Foto: Sony

Zdroje: Collider, Deadline, The Hollywood Reporter, Variety, The Wrap, The Geeks World Wide, Jimmy Kimmel,

Galerie: 6

Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu Spider-Man 3: Ve filmu se setkají tři různí Spider-Mani a vrací se další starý záporák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest