Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila

Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Mladý herec musel pro roli vojáka s PSTD zhubnout téměř třetinu své váhy. A kvůli Spider-manovi ji zase rychle nabrat. Je tu trailer.

Bratrské tvůrčí duo Joe a Anthony Russoovi (Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame) si pochvaluje nasazení, s jakým se Tom Holland pustil do své role válečného veterána potýkajícího se s posttraumatickou poruchou a závislostí na drogách. Podle režisérů zhubl Holland kvůli roli v očekávaném dramatu Cherry kolem 30 liber, což je v přepočtu nějakých 13 kilogramů váhy. Vzhledem k tomu, že kvůli roli Spider-mana Holland v přechozích letech výrazně nabíral na svalové hmotě, pro Cherry se musel podrobit hladovce, aby stihl rychle zhubnout a jeho výkon byl co nejpřesvědčivější. Váhu ale musel po skončení natáčení rychle zase nabrat, protože jej čekalo natáčení akčního dobrodružství Uncharted a hned potom třetího Spider-mana, které nyní probíhá v Atlantě.

„Naprosto se fyzicky a emočně roztrhali,“ řekl o výkonu ústřední herecké dvojice režisér Joe Russo a kromě Hollanda naráží i na herečku Ciaru Bravo, která pro roli také výrazně ztratila na váze. „Tom ztratil téměř čtvrtinu své původní váhy, Ciara také hodně zhubla a asi víte, jaké to musí být, zažívat takové trýznění každý den. Hladovíte, poté jdete do práce a musíte se vypořádat s emocionálními scénami. Ti dva se pro roli opravdu roztrhali.“ Russo dále oběma hercům děkuje za odevzdanost rolím a za přístup, kterým chtěli podpořit autenticitu svých hereckých výkonů. „Jsou to jedny z nejlepších hereckých vystoupení, které jsme kdy viděli a které si vyžádaly po fyzické stránce vysokou cenu.“

Tom Holland musel v krátkém časovém intervalu rychle ztratit na váze a poté hmotu rychle zpětně nabrat, aby se mohl věnovat dalším projektům. Pro podobnou oddanost svým rolím je znám především Christian Bale, který své váhy mnohdy žene do extrémů. K razantním změnám hmotnosti se během své kariéry uchýlil i herec a zpěvák Jared Leto a hladověním si prošel třeba i Joaquin Phoenix při přípravě na roli Arthura Flecka/Jokera. Není pochyb, že z Toma Hollanda roste velká herecká hvězda a nový charakterní herec, který svým rolím věnuje skutečné úsilí s cílem co nejpřesvědčivějších hereckých výkonů.

Snímek Cherry zřejmě z výkonů ústřední herecké dvojice těží naprosté maximum, chválí jej třeba i Robert Downey Jr., který s Hollandem a Russoovými pracoval na Avengerech. Podle Downeyho má film potenciál vzbuzovat u diváků touhu pro opakované zhlédnutí, což je podle něj největší ocenění, jaké může filmové dílo získat.

Cherry sleduje patnáctiletou cestu mladého vojáka, který se po návratu z mise potýká s posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD). Postupně propadne závislosti na opiátech, začne vykrádat banky a skončí ve vězení. Podle režiséra bude film rozdělen na stylově velmi odlišné kapitoly. „...každá kapitola je natočena skoro jako odlišný film a všechny jsou nějak propojené a docela bizarní. V různých kapitolách prozkoumáme kouzelný realismus, poté absurdismus, drsný realismus, černý humor a horor, takže máme širokou škálu rozlišných zážitků jak pro naše charaktery, tak pro publikum. Každá kapitola využívá jiné filmařské postupy, od kostýmů a hereckých výkonů, přes využití čoček a práce kamery, až po práci obrazu s hudbou.“ Režisér doufá, že to nebude pro diváky až příliš odvážný přístup k tvorbě filmu, a že jako celek vytvoří snímek unikátní a ozvláštňující zážitek.

Dole v galerii najdete nové fotky a především je tu nový trailer:

Foto: Apple TV+

Zdroje: Cinema Blend, Movieweb

Galerie: 6

Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu Tom "Spider-Man" Holland je další herec, který pro roli neváhá rychle shazovat a nabírat kila | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest