Nejlepší romantické filmy 21. století

Nejlepší romantické filmy 21. století | Fandíme filmu
Dosavadní dvě dékady třetího milénia nabídly spoustu skvělých romantických příběhů. Pojďme se nyní podívat na ty nejlepší.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Trilogie Před Úsvitem (1995), Před Soumrakem (2004), Před Půlnocí (2013)

Potkali se jednoho krásného letního odpoledne v rychlíku z Budapešti do Paříže. Hloubavý Američan (Ethan Hawke) a vášnivá Francouzka (Julie Delpy). Dvě romantické duše, které i přes svůj intelektuální cynismus netoužily po ničem víc, než po velké lásce. I když si nebyli úplné jistí, že něco takového skutečně existuje. Přesto spolu vystoupí ve Vídni, aby zde spolu strávili jeden večer, před tím, než se jejich cesty opět nevyhnutelně rozejdou.

Zařazení romantického příběhu Richarda Linklatera do našeho žebříčku je tak trochu podvod, protože se nejedná o jeden, nýbrž o trojici filmů. Přesto si nedokážeme představit na úplném vrcholu nic zaslouženějšího. Ambiciózní trilogie totiž napříč několika dekádami sleduje definující momenty života jednoho páru od okamžiku seznámení přes budování vztahu až do založení rodiny. Upřímné, bez kýče a rozmáchlých gest, přesně jako život sám.

Warner Independent Pictures

A přesně jako život sám je reálným důkazem toho, jak dokáže milostné vzplanutí jednoho náhodného setkání dokonale a nevratně změnit váš život. I když pocházíte z opačných koutů světa. Na to, aby člověk potkal lásku svého života, stačí sekunda. Jeden pohled. Ale na to, aby ji skutečně získal a především udržel, na tom musí pracovat po celý zbytek života.

Možná, že obě postavy s postupujícím časem milovaly více než realitu všední skutečnosti ono neopakovatelné kouzlo své minulosti. Tu noc, kdy se poprvé potkaly...to, jakými lidmi tehdy byli. A blízkost toho druhého jim to i po letech připomínala. Možná to je o dvou lidech, kteří se zamilovali do momentu, který je dávno pryč. V konečném důsledku na tom ale nezáleží. Koneckonců, nejlépe to vyjádřila hlavní hrdinka: „My vlastně ani nejsme skuteční. Jsme jen postavy ze snu staré dámy, co na smrtelné posteli sní o mládí.“

« Předchozí kapitola
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest