Nejlepší romantické filmy 21. století

Nejlepší romantické filmy 21. století | Fandíme filmu
Dosavadní dvě dékady třetího milénia nabídly spoustu skvělých romantických příběhů. Pojďme se nyní podívat na ty nejlepší.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Ztraceno v překladu (2003)

Sophia Coppola měla předurčenu filmovou budoucnost v okamžiku, kdy se narodila. Dcera legendárního Francise Forda Coppoly vždycky sázela na snímky se silnými a zajímavými ženskými hrdinkami. A nejinak tomu bylo i v roce 2003 ve vztahovém dramatu Ztraceno v překladu. Kdo byl někdy v Japonsku, tak dozajista potvrdí, především pokud pochází se Západu, že se bez nejmenšího přehánění jedná o úplně jiný svět, postavený na odlišných tradicích a kultuře, která může na řadu cizinců působit hodně osaměle a neosobně. Přesně to jsou pocity, které zažívá dvojice, jejíž příběh je středobodem celého filmu: filmová hvězda ve středních letech Bob (Bill Murray), který v Tokyu natáčí reklamu a atraktivní novomanželka Charlotte (Scarlett Johansson), která do japonské metropole doprovází manžela – profesionálního fotografa – a kvůli jeho vytíženosti se cítí osaměle.

Universal Pictures

Ztraceno v překladu je neotřelou satirou moderního a uspěchaného světa. Netradiční romancí v tom pravém slova smyslu, protože vypráví příběh dvou osamělých duší, která nemají hodnotově ani generačně nic společného. Přesto k sobě najdou cestu, protože je na jednom místě spojila samota a touha po kontaktu s někým, kdo mluví "vaším" jazykem. Někoho, kdo by do vaší zasmušilé a každodenní nudou protkané existence vznesl trochu vzrušení a jiskry.

Příběh, který nemá na první pohled žádný konec, protože mezi nimi vlastně k ničemu nedošlo. A právě to je nejsilnější stránka celého filmu. Někdy je emocionální souznění a podpora toho druhého v momentech slabosti tou nejkrásnější věcí na světě. Symbol odporu ke společenským konvencím a očekáváním. A to je více než fyzická přitažlivost.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest