Nejlepší romantické filmy 21. století

Nejlepší romantické filmy 21. století | Fandíme filmu
Dosavadní dvě dékady třetího milénia nabídly spoustu skvělých romantických příběhů. Pojďme se nyní podívat na ty nejlepší.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10
  11. Kapitola č.11
  12. Kapitola č.12
  13. Kapitola č.13
  14. Kapitola č.14
  15. Kapitola č.15

Zápisník jedné lásky (2004)

Americký spisovatel Nicolas Sparks patří v žánru romantických slaďáren k absolutní špičce a můžeme bez přehánění tvrdit, že průmysl s papírovými kapesníky mu dluží minimálně jednu zlatou sochu. Jeho zdaleka nejúspěšnější filmovou adaptací je už dnes legendární Zápisník jedné lásky. O tom, čím si vlastně snímek vysloužil svůj kultovní status se dodnes vedou zanícené diskuze. Faktem ale zůstává, že kritika v roce 2004 snímek odepsala, hlavní herecké duo – Rachel McAdams a Ryan Gosling – si během natáčení nemohlo přijít na jméno a podle řady zúčastněných nebylo v některých momentech daleko k slzám. Korunu celé situaci pak nasadila skutečnost, že se dvojice dala po natáčení dohromady.

2004 New Line Cinema

Na první pohled to prostě nemělo fungovat, ale filmová historie opět jednou magicky zamíchala kartami a výsledkem je nyní s odstupem času ikonický milostný příběh dvou rozdílných individualit, pocházejících z rozdílných sociálních poměrů. Příběh milenců, kterým nepřály okolnosti v té hollywoodsky nejčistější podobě - správně nadávkovaného kýče a patosu - který vděčí svému letitému úspěchu a věčnému místu v srdcích publika svým lidským hrdinům, díky nimž jsme byli součástí příběhu, kterého bychom chtěli být se skrytu duše součástí všichni. Nadčasová klasika, které bez nejmenších pochyb obstojí před oltářem věčnosti. 

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest