Hobit: Co bude dál?

Hobit: Co bude dál? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Máme pro vás první podrobnosti o DVD, rozšířené verzi a dalším natáčení pro příští dva díly.

Neočekávaná cesta stále panuje v kinech, kde atakuje hranici devíti set milionů dolarů, nicméně fanoušci už jsou hladoví po dalším pokračování. Jako první je na řadě DVD/Blu-ray, které budou podle některých českých e-shopů k dostání už 17. dubna. Francouzskému Amazonu nechtěně uklouzl náhled obálek k limitovaným edicím, který si můžete prohlédnout dole v galerii, nicméně obálka se samozřejmě může změnit, popřípadě u českého vydání může vypadat úplně jinak. Podstatné je to, že francouzský Amazon přiložil také několik základních informací. O provedení DVD nepadlo ani slovo, nicméně Blu-ray samozřejmě vyjde jak ve 2D tak ve 3D podobě (přičemž trojrozměrná varianta se roztáhne hned na dva disky) a balení obou verzí budou shodně obsahovat také ještě jeden Blu-ray disk s bonusy.

Pokud se ale začínáte nadšeně těšit na gigantickou nálož nejrůznějších filmů o filmu a detailních pohledů na všechno od digitálních triků až po Bilbovo záchodové prkénko, musím vás zklamat. Francouzský Amazon slibuje 2 hodiny doplňkových materiálů, které se budou skládat z „making of“ videí a deseti videoblogů. Pokud ale správně počítám, tak samotné videoblogy mají dohromady 2 hodiny a 5 minut, takže klidně může jít o nějakou chybu v překladu a dost možná na bonusovém disku najdeme pouze již známé videodeníky Petera Jacksona. Ostatně, nebylo by na tom nic zvláštního, první DVD vydání Pána prstenů také nebyla nikterak nabitá, to pravé ořechové jsme pokaždé dostali až spolu s příchodem rozšířené edice.

A tvůrci potvrzují, že rozšířených edic se dočkáme i tentokrát! I když v tomhle případě asi nemůžeme čekat třicet a více minut navíc, jako tomu bylo u extended verzí Pána prstenů – scenáristka Philippa Boyens potvrdila, že tentokrát většina natočeného materiálu opravdu skončila ve filmu. Ostatně není se čemu divit, přeci jen se pořád bavíme o roztažení jedné útlé knížky do tří tříhodinových bijáků. Co konkrétně bychom mohli vidět? Zmínka padla především o dalším provazování Hobita s LOTRem, kupříkladu Bilbo by se měl dočkat milého rozhovoru s Elrondem (v galerii najdete fotografii Bilba a úlomků meče Narsilu) nebo jakéhosi flashforwardu na narozeninovou párty, známou ze Společenstva (fotka se dvěma pijáky piva), a o pomalejším rozjezdu filmu, kam patří jak zmiňovaný záblesk z Bilbovy oslavy, tak bližší seznámení s životem hobita (fotka, kde Bilbo nakupuje na trhu). Kdy vyjde rozšířený sestřih, o tom můžeme jen spekulovat, ale v případě Pána prstenů to bylo vždy o následujících Vánocích.

Pak už ale budeme netrpělivě vyhlížet druhou část trilogie, nazvanou The Desolation of Smaug. Když se počítalo ještě pouze se dvěma filmy, měly dotáčky trvat zhruba měsíc. Od ohlášení třetí části se předpokládané trvání dotáček protáhlo na dvojnásobek, tedy dobu, za kterou není nemožné natočit celovečerní film! Stále však platí, že během dotáček se bude filmovat především velkolepá bitva pěti armád ze samého závěru trilogie, a tak je klidně možné, že většina materiálu z prostřední části už je hotová.

Jackson připomenul, že si scenáristé nic nevymýšlejí z vlastní iniciativy, v drtivé případě pouze zevrubně popisují něco, s čím byl Tolkien hotový v několika větách, nebo doplňují děj o události z dodatků k Pánovi prstenů. Přičemž Jackson uvádí, že Tolkien původně plánoval Hobita po vydání Pána prstenů přepsat, aby spolu oba tituly byly více provázané, nicméně nakonec z nápadu sešlo a jeho poznámky následně vyšly pouze v podobě zmiňovaných dodatků. Co nového můžeme čekat? Chybět nebude mnohokrát zmiňovaný Nekromant či útok na Dol Guldur, poslední slovo samozřejmě neřekl ani bílý skřet Azog. Scenáristka Boyens pak předpokládá, že obě následující části by mohly být o chloupek kratší, než Neočekávaná cesta.

Nicméně ani po vydání všech tří filmů na DVD v rozšířené verzi, by nemusel být konec. Jackson byl před časem tázán také na případnou konverzi Pána prstenů do 3D a podle svých slov by se tomu vůbec nebránil. Problém je v tom, že se jedná o ekonomickou otázku, která je čistě v kompetenci studia a neexistuje na ni jednoznačná odpověď. Konverze Titanicu se vyplatila, u Hvězdných válek to až tak slavné nebylo. Warner tedy zatím vyčkává, žádné konkrétní rozhodnutí prozatím nepadlo. Nicméně technologie zlevňuje, a pokud se studio nakonec pro 3D konverzi rozhodne, Jackson by se procesu chtěl zúčastnit.

Zdroje: Collider I, Collider II, Bleeding Cool, TORn

Galerie: 4

Hobit: Co bude dál? | Fandíme filmu Hobit: Co bude dál? | Fandíme filmu Hobit: Co bude dál? | Fandíme filmu Hobit: Co bude dál? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest