The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb

The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Online se objevilo tajuplné logo filmu. Odkazuje k prastarým božským bytostem z vesmíru?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vykreslování LGBT bylo v hollywoodských velkofilmech dlouhodobě tabu. Studia se obávala, že by to mohlo odradit konzervativní zákazníky a u rodinného Disneyho tenhle přístup samozřejmě byl (a je) ještě přísnější. V posledních letech tlak na vyobrazování společnosti v celé její šíři sílí, a tak Disney tu a tam v rámci propagační kampaně hrdě hlásá, jaké v oblasti LGBT dělá pokroky. Později se však vždy ukáže, že ve filmu jako takovém jde o zanedbatelný moment, který lze snadno přehlédnout, popřípadě vystřihnout pro potřeby uvedení v Rusku, na Blízkém východě a podobně rigidních trzích.

Podobná je tak situace i u Marvelu, který Disney vlastní. V dosavadní více než dvacítce filmů je LGBT elementů pouze hrstka. V Thorovi: Ragnarok je nenápadně naznačeno, že Valkyrie (Tessa Thompson) je bisexuální. V Black Pantherovi se původně mělo objevit flirtování mezi postavami Okoye (Danai Gurira) a Ayo (Florence Kasumba). Scénu však viděli pouze někteří američtí novináři, z finální podoby filmu byla vystřižena. Ve Spider-Manovi: Daleko od domova hrál jednu z vedlejších rolí studentů transgender herec Zach Barack, avšak jeho identita nebyl součástí příběhu, pouze byla opět využita při propagaci. A v Avengers: Endgame režisér Joe Russo měl maličkou roli muže, který v podpůrné skupině Captaina Ameriky vypráví o tom, jak šel na první rande se svým přítelem. V médiích se opět dělalo kolem momentu halo, i když byl minimální a kupříkladu v Rusku byl film uvedený pouze v dabované podobě, zřejmě proto, aby daný moment mohl být v dabingu zamaskovaný.

Od té doby, co se začali chystat The Eternals, prezentují představitelé studia snímek jako ten, který otevře stavidla reprezentace naplno. Film točí ženská režisérka (Chloé Zhao), zhruba polovinu obsazení tvoří ženy, jedna z hereček je neslyšící a většina ústředního obsazení nejsou běloši. A vedle toho se dlouho hovoří o tom, že tentokrát už by reprezentace LGBTQ neměla být pouze nějaký okrajový element, ale jedna z ústředních postav má být gay. Teď jsme se dozvěděli, kdo přesně to bude.

Gay Eternalem bude inteligentní vynálezce Phastos, kterého ve snímku ztvárnil Brian Tyree Henry. Phastos ve filmu bude mít manžela a dítě. Prozradil to herec Haaz Sleiman (seriál Jack Ryan), který si postavu manžela zahrál. Sleiman také prozradil, že obě postavy ve filmu sdílejí dojemný polibek, který rozplakal všechny, kteří zrovna byli na place. Zdá se, že Sleimanovo interview mezitím bylo staženo z Youtube, tak snad nám nepřímo neprozradil, že na Phatose ve filmu čeká nějaký tragický moment.

Další kapitola »

Galerie: 7

The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu The Eternals: První gay pár od Marvelu odhalen, jeho polibek rozplakal celý štáb | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest