Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi

Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Herečky si před rolí prošly náročným tréninkem. Kolik Astonů bylo použito na natáčení. Co o padouchovi prozradil Rami Malek a další zajímavosti.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Titulní píseň k bondovce Není čas zemřít od zpěvačky Billie Eilish před pár dny spatřila světlo světa. Jak se povedla a jak se hodí do tradičního bondovského hudebního duchu, na to ať si udělá názor každý sám. My se podíváme na další zajímavosti, které prozradila producentka Barbara Broccoli a o pár slov se podělili i další tvůrci.

Děj nové a zároveň poslední bondovky s Danielem Craigem uvede do pohybu agent CIA Felix Leiter, jenž je v sérii letitým Bondovým spojencem. Víme, že hlavní hrdina si užívá důchod na Jamajce, ale není si tak docela jistý, jestli je šťastný. Žije na skvělém místě, ale k plné spokojenosti mu něco schází. Felix Jamese navštíví a požádá ho o laskavost, aby se místo něj vydal na Kubu a vyzvedl pro něj jakýsi balíček. Oba ostrovy od sebe nejsou vzdáleny daleko, a když se Bond dozví o přítomnosti zločinecké organizace SPECTRE, rozhodne se Leiterovi vyhovět.

Hrdina vyrazí na Kubu, kde se chytne SPECTRE do pasti, z níž ho vytáhne Paloma (Ana de Armas), kterou Broccoli popisuje jako kubánskou agentku a přítele Leitera. Už záchrana Bonda by mohla naznačovat, že jsou na stejné straně, ale jasnou odpověď nám dá až film. S Craigem má Armas jednu akční scénu, v níž vystřídá celý arzenál zbraní. Herečka tvrdí, že zpočátku její role ve scénáři ani neexistovala, ale to se změnilo, když na palubu vstoupila scenáristka Phoebe Walter-Bridge.

Kromě Palomy Bond ještě narazí na podezřelou ženu, kterou spatřil na Jamajce. Tou je postava Nomi, která by ve filmu údajně měla převzít v britské tajné službě kódové označení 007. Nomi má být Bondovým spojencem, možná konkurentem, jehož prvně špehovala na Jamajce. Nomi pochází z vojenského prostředí a je vysoce kvalifikovaná, takže se v boji neztratí. Mezi její schopnosti patří i pilotování letounů, jak jsme viděli na začátku Super Bowl upoutávky. Její představitelka Lashana Lynch i Armas si prošly před natáčením náročným tréninkem. Lynch začala s přípravou dříve a trvala jí déle, protože se s ní budeme vídat po celý film. Některé zkušenosti zúročila, když natáčela Captain Marvel, kde hrála pilotku.

Slova chvály Broccoli nešetří na Ramiho Maleka, jenž hraje záhadného zjizveného záporáka Safina. Znetvořený obličej nemá padouch jenom tak a stejnak je to u bílé masky, kterou jsme viděli v upoutávkách. Ve filmu maska není jenom na efekt, bylo pro ni potřeba vymyslet, aby v příběhu dávala nějaký smysl. Maska má být jakýmsi pomyslným Bondovým zlověstným zrcadlovým odrazem. Že má podle Maleka japonské rysy, také není náhoda. Režisér Cary Fukunaga má japonské kořeny a japonská estetika není Safinovi cizí.  

Další kapitola »

Galerie: 5

Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu Není čas zemřít uzavírá Craigovu éru Jamese Bonda a otevírá dveře novému Bondovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest