The Batman: Robert Pattinson o tom, proč byl pro něj Batman tou správnou komiksovkou

The Batman: Robert Pattinson o tom, proč byl pro něj Batman tou správnou komiksovkou | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Co Pattinsonovi imponuje na batmanovské frančíze?

Když byl Robert Pattinson (Ztracené město Z, Maják) obsazen jako netopýří strážce Gothamu v očekávaném snímku režiséra Matta Reevese The Batman, musel se srovnat s celou řadou negativních reakcí. Zřejmě se to dalo čekat, neboť na první pohled nemusí sympatický londýnský rodák působit jako ideální kandidát na roli Batmana. Blockbusterům se vždy spíše vyhýbal, vybíral si finančně méně ambiciózní projekty a navíc mu někteří fanoušci nemohou zapomenout, že herecky rostl v sérii Stmívání (Twilight). Na druhou stranu třeba přiznat, že Pattinson má za sebou řadu kvalitních rolí a hereckého talentu má na rozdávání. S odsudky se koneckonců musel vyrovnat i jeho předchůdce, Ben Affleck, tudíž nic nového pod sluncem. Pattinson se s tlakem fanoušků postupně srovnal a k rozhodnutí účinkovat v Reevesově spektáklu uvedl, že na Batmanovi se mu vždy něco líbilo. Údajně se mu zdálo, že je jakýmsi zvláštním druhem blockbusteru, jakoby se něčím lišil. Současně maskovaný hrdina vždy přitahoval kvalitní režiséry a střihli si jej i opravdu vynikající herci. Tohle "dědictví" považuje Pattinson za klíčové a i to byl důvod, proč o roli tak moc stál.

Pattinson má přirozeně pravdu v tom, že kolem Batmana se vždy točili zajímaví a povětšinou i zruční tvůrci. Stačí připomenout Tima Burtona nebo Christophera Nolana a každému musí být jasné, o čem Pattinson mluví. Ano, čas od času někdo šlápl vedle. Takový Joel Schumacher (Batman navždy, Batman a Robin) by mohl vyprávět, ovšem v globálu lze říci, že kvalita převažuje. Nejinak tomu bylo i v případě herců, kteří si v minulosti navlékli netopýří oblek. Vždyť například Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer či Christian Bale nejsou žádná herecká ořezávátka.

Natáčení snímku The Batman momentálně probíhá v Londýně. Fotky zachycující proces "tvorby" nového Gothamu jsme vám přinesli minulý týden. Premiéra byla stanovena na 25. června 2021.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, které už obývá celá řada klasických protivníků netopýřího hrdiny. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright.

Zdroj: MW

Galerie: 2

The Batman: Robert Pattinson o tom, proč byl pro něj Batman tou správnou komiksovkou | Fandíme filmu The Batman: Robert Pattinson o tom, proč byl pro něj Batman tou správnou komiksovkou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest