X-Men: Dark Phoenix: Kinberg slibuje začátek nové kapitoly. Dává to smysl?

X-Men: Dark Phoenix: Kinberg slibuje začátek nové kapitoly. Dává to smysl? | Fandíme filmu
Neslibuj, co nemůžeš splnit, aneb Simon Kinberg popisuje příští X-Meny tak, jako by realita byla jiná, než ve skutečnosti je.

Na brazilském Comic-Conu CCXP proběhl ještě jeden zajímavý rozhovor s režisérem Simonem Kinbergem, o kterém jsme zatím nemluvili. V tom byl Kinberg dotázán, zda X-Men: Dark Phoenix vnímá jako novou kapitolu nebo jako konec série. Kinberg řekl, že jako novou kapitolu. Série nastolí z hlediska tónu nový směr. To nemusí nutně znamenat, že další xmenovský film se toho tónu bude také držet, nicméně úplně stejný způsobem může hledat tón vlastní. X-Meni Bryana Singera transformovali na přelomu tisíciletí komiksový žánr, nicméně uplynulo dvacet let a podle Kinberga tak byl nejvyšší čas změnit náladu, tón, atmosféru a celkově prostě styl, jakým je xmenovská série zpracovaná. Až přijde další film, tak ať už jej bude režírovat Kinberg nebo někdo jiný, tak jej může (nebo by spíš měl) natočit zase nějak jinak, specificky.

Jaký tedy film je? Podle Kinberga temný a komorní. Je to drama. Příběh o mladé ženě, která ztrácí kontrolu sama nad sebou, což následně ničí i skupinu jejích nejbližších. Zároveň je tou mladou ženou Jean Grey, člověk s nesmírnými schopnostmi, a film má v sobě silný vesmírný element, což podle Kinberga přispělo k tomu, že měla Dark Phoenix ze všech xmenovských filmů zatím nejnáročnější postprodukci vizuálních efektů.

To zní všechno hezky, ale popravdě také dost neupřímně. Kinberg se tváří, jako by jeho film otevíral dveře k něčemu dalšímu, přitom to tak zkrátka a dobře není. Dark Phoenix bude téměř jistě posledním filmem v dosavadní kontinuitě X-Menů (když nepočítáme spin-off New Mutants, který vyjde sice později, nicméně přinese příběh nových postav a na hlavní dějovou linku nebude navazovat). Pak mutanti přejdou pod správu Marvelu, který za dosavadními filmy udělá tlustou čáru a následně si X-Meny zpracuje po svém, bez ohledu na to, jak se to dělalo ve Foxu...

Na závěr si můžete interview s Kinbergem (a dvěma herečkami) pustit, ale krom již zmiňovaného jde jen o prázdné propagační fráze bez větší zajímavosti. V galerii najdete novou fotku, i když se jedná o stejný výjev, jaký jsme viděli už v traileru.

Zdroje: ComicBook

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest