Pinocchio: Tom Hanks krouží kolem obživlé loutky

Pinocchio: Tom Hanks krouží kolem obživlé loutky | Fandíme filmu
O ikonické loutce je aktuálně hodně slyšet a Hanksovo jméno tomu jen přidává. Ale aby se v tom jeden vyznal, když chce Pinocchio bojovat o diváky hned na třech frontech!

Jen nedávno se Guillermo del Torovi povedlo skutečně (a snad už nezvratně) rozpohybovat realizaci jeho vysněného Pinocchia. Stane se tak díky zájmu společnosti Netflix a do přípravných prací je už zaúkolována slušná řádka kvalitních tvůrců. Jestli jste to náhodou nezachytili, podrobnosti si můžete dostudovat zde. Jenže s tímto ručně animovaným projektem nemá dnešní zpráva společného nic, kromě námětu.

Tom Hanks se totiž točí kolem zcela jiné alternace známého příběhu. Tou bude, jak jinak, hraná verze z továrny na sny zvané Disney. Pinocchia zde chystají již řadu let, avšak přednost před ním dostali rebooty jiných pohádek (vzpomeňme úspěšnou Krásku a zvíře a Knihu džunglí nebo blížícího se Dumba, Aladina a Lvího krále). Režie byla svěřená Paulu Kingovi, který si získal přízeň studií po své účasti na Paddingtonovi 1 a 2. Aktuální verze scénáře vychází z pera Chrise Weitze (Rogue One, Hora mezi námi), Simona Farnabyho (Paddington 2) a Paula Kinga. Tom Hanks momentálně vyjednává o ztvárnění Pinocchiova tvůrce Geppetta.

No a do třetice, ovšem v neméně zajímavém stylu, se dřevěná loutka chystá v italsky mluvené verzi pod taktovkou Mattea Garroneho (Dogman, Gomora) a s oscarovým Robertem Benignim (Život je krásný) v roli Geppetta. Na palubě je i oscarový nominant za posledního Harryho Pottera, maskér Nick Dudman. Ten o Pinocchiovi květnatě řekl, že bude mít nezaměnitelnou italskou příchuť a vzhled a hlavně, že půjde o zcela jiný zážitek, než bývá předkládán mainstreamovými verzemi. Chystá se prý cosi jiného a velmi temného. Producent Jeremy Thomas to potvrdil v květnu tohoto roku, když řekl, že se film bude držet knižní předlohy, protože i když si všichni myslí, že ji znají, jen málokdo ji skutečně četl. Knížku chápe jako podobenství světa chudoby s množstvím násilí a myslí si o ní, že jde o hororový příběh pro děti, spíš než o pohádku, jak byla zpopularizována v animované formě. Co může být trochu na škodu, je fakt, že zde bude Pinocchiův dlouhý nos zkrácen tolik, aby se vešel do 20 milionového rozpočtu, kdežto výše popsané projekty budou jistě pracovat s několikanásobky.    

Natáčení Garroneho vize má začít v prvním čtvrtletí příštího roku na italských lokacích, del Toro by měl s produkcí odstartovat ještě letos. Existuje tak možnost, že tyto dva kousky si budou předávat štafetu docela těsně. Disney naopak ještě žádné termíny nevytahuje, ale pokud na to Hanks kývne, musí studio počítat s tím, že bude mít povinnosti jak s rozdělaným válečným snímkem Greyhound, tak s pokračováním Příběhu hraček

Co se značky obecně týče, můžeme pomalu ustanovit pravidlo, že Pinocchio chodí ve třech, protože se opakuje situace z doby před šesti let, kdy se o jeho oživení pokoušeli kromě vytrvalého del Tora ještě studia Warner a Fox. Ve videu níže si pak můžete připomenout Pinocchia z roku 2002, ve kterém shodou okolností taktéž hrál Roberto Benigni. 

V komentářích dejte určitě vědět, kterému z trojice chystaných filmů předpovídáte největší kvalitu a úspěch!

Zdroje: Variety I, II, III 

Pinocchio

07.02.1940 | USA
Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest