Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka

Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu
Guillermo del Toro
Zobrazit dalších 5 obrázků
Guillermo se po letech konečně dočká svého vysněného projektu, na kterém spolupracují lidé od Fantastického pana Lišáka či Mrtvé nevěsty.

Tak po letech se Guillermo del Toro snad konečně dočká. Už od roku 2006 se snaží natočit ručně animovaného (loutkového) Pinocchia, který se mu dlouhodobě vyhýbal. Teď se mu po letech konečně podařilo domluvit na realizaci se společností Netflix. Sám del Toro říká, že žádná výtvarná forma jej v životě neovlivnila tolik, jako právě animace a k Pinocchiovi má hluboké osobní pouto. Ostatně, del Toro vždy miloval příběhy outsiderů, nejrůznějších kreatur a umělých lidských výtvorů. Příběh dřevěného panáčka chtěl natočit tak dlouho, jak jen jeho paměť sahá.

Když jsme o projektu psali poprvé v roce 2012, tak Pinocchio neměl být naivní dobračisko, nýbrž zlobivý drzoun, který své srdce ze zlata ukrývá pěkně hluboko. Od té doby se scénář zřejmě vyvinul (jisté je, že se změnil scenárista), protože del Toro říká, že Pinocchio ve filmu bude nevinná duše s otcem, který o něj nejeví zájem. Pinocchio se ztratí ve světě, kterému nerozumí a vydává se na strastiplnou cestu, díky které pochopí jak svého otce, tak skutečný svět.

Snímek se odehrává v Itálii v 30. letech minulého století, v době kdy fašisté v čele s Benitem Mussolinim přebírali nad zemí moc. V době, kdy se každý choval jako loutka. Pozadí diktatury už přitom del Toro nabídl ve Faunově labyrintu a Princi bez království. S Netflixem spolupracoval v minulosti už na animovaném (počítačem animovaném) seriálu Trollhunters. Krom toho, že má být snímek zpracovaný pookénkovou animací, se máme těšit také na to, že jde o muzikál.

Del Toro snímek produkuje, spolurežíruje a je spoluautorem scénáře. Režie se spolu s ním ujme Mark Gustafson (Fantastický pan Lišák). Scénář spolu s ním píše Patrick McHale (seriály Čas na dobrodružství a Za zdí zahrady). Za vizuální podobu snímku zodpovídá Guy Davis (Paranorman, Pacific Rim, Purpurový vrch), který se inspiroval ilustracemi od Grise Grimlyho (v galerii můžete vidět artworky starší verze projektu, které z Grimlyho ilustrací vycházejí).

Spolu s Guillermem snímek produkují Jim Henson Company (Mupeti, The Dark Crystal) a ShadowMachine (Bojack Horseman). Loutky vyrobí Mackinnon and Saunders, zodpovědné za loutky z Mrtvé nevěsty Tima Burtona či z Fantastického pana Lišáka. Natáčení má začít ještě letos na podzim.

Když projekt del Toro připravoval před lety, chtěl jako Geppetta obsadit Toma Waitse, jako Lišáka Christophera Walkena, Ron Perlman měl slíbenou roli Mangiafuoca a zájem o projekt projevil také Daniel Radcliffe, který dost možná usiloval o roli Pinocchia. Hudbu tenkrát chtěl mít del Toro od Nicka Cavea. Doba samozřejmě uplynula, takže nejspíš vše bude jinak, ale lze uvěřit, že minimálně svého tradičního parťáka Perlmana nakonec Guillermo obsadí.

Každopádně bodrému režisérovi přejeme, aby se mu vysněný projekt vydařil.

Zdroje: Variety, Deadline

Galerie: 6

Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu Pinocchio: Guillermo del Toro chystá animovaného dřeváčka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest