Escape from Tomorrow: V Disneylandu sídlí zlo

Escape from Tomorrow: V Disneylandu sídlí zlo | Fandíme filmu
Pusťte si trailer na bizarní film, který byl načerno natočen v americkém Disneylandu.

Hlavní postavou Escape from Tomorrow je průměrný Američan, manžel a otec dvou dětí, Jim White, který se rozhodne se svou rodinou strávit příjemné chvíle v Disney Worldu, pravděpodobně nejznámějším zábavním parku na světě. Jenže jak už nám napovídá samotné motto filmu: „Špatné věci se mohou stát kdekoliv.“

Jimův svět se obrátí vzhůru nohama po té, co dostane od svého šéfa vyhazov po telefonu. V zájmu nepokazit si rodinnou dovolenou, se Jim rozhodne uchovat tuto nepříjemnou zprávu v tajnosti. Brzy však začne trpět paranoidními vizemi, na každém rohu potkává nadpřirozené bytosti a dokonce se stává posedlým dvěma nezletilými dívkami, které pronásleduje po celém parku.

Escape from Tommorow je režijním debutem Randyho Moorea, který sám napsal i scénář. Seznam hlavních rolí tvoří téměř neznámá jména jako Roy Abramsohn, Annet Mahendru, Elena Schuber a další. Co je ale na celém filmu zdaleka nejzajímavější, je způsob, jakým vznikal.

Moore natáčel film tajně, bez svolení Disneyho v americkém Disneylandu a Disney Worldu. Natáčelo se na maličké kamery, scénář si herci připomínali z mobilních telefonů. Následně byl film sestříhán v tichosti v Jižní Koreji a i festival v Sundance, kde si snímek odbyl svou premiéru, se dopředu o Escape from Tomorrow zmiňoval jen minimálně. Následně promítání na festivalu vzbudilo slušné halo, a kromě netradičního vzniku se hodně mluvilo také o neobvyklém výtvarném pojetí a bizarní atmosféře, která údajně připomíná třeba Davida Lynche (ostatně posuďte sami v traileru). Dlouho panovaly obavy, že zvlášť díky negativnímu vykreslení Disneyho parků se společnost pokusí film a jeho tvůrce zlikvidovat, avšak nakonec se myšáci pouze nechali slyšet, že „o filmu vědí“ a dále celou záležitost nekomentovali. 11. 10. tak bude film oficiálně vydán prostřednictvím VOD.

Escape from Tomorrow: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest