Guillermo del Toro ztratil 10 let života s 18 filmy, které nikdy nedokončil

Guillermo del Toro ztratil 10 let života s 18 filmy, které nikdy nedokončil | Fandíme filmu
Guillermo del Toro se rozpovídal o spoustě práce, kterou odvedl na projektech, které (zatím) nikam nevedly.

Guillermo del Toro z ničeho nic dostal na Twitteru upřímnou chvilku a vypsal celkem 18 filmů, ke kterým dokončil scénář a nikdy nebyly realizované. Tady je seznam:

A to prý není všechno, ještě je několik dalších (z hlavy mne napadá, že del Toro několik let pracoval na Hobitovi, než se projekt dostal do slepé uličky a on jej opustil). Guillermo del Toro zdůrazňuje, že tohle není žádný seznam jeho vysněných projektů, ale skutečně dokončených scénářů (90-130 stran), které napsal on sám, nebo on s nějakým parťákem. Každý z těch projektů trval roky nebo měsíce (vzájemně se překrývaly), kdy kromě samotného psaní je potřeba oběhat všechny schůzky, psát synopse, rozepisovat jednotlivé obrazy… Třeba V horách šílenství zabralo ještě daleko víc času, protože se reálně objížděly lokace, připravovala se vizuální podoba atd. Dohromady Guillermo odhaduje, že mu všechny nerealizované projekty mohly zabrat třeba deset let života.

Proč o tom del Toro mluví? Chtěl na tom ukázat, že i když filmař zrovna nemá nový film v kinech, neustále něco dělá. A také to dokládá, že Hollywood je zkrátka nepředvídatelný a kvůli tomu filmař potřebuje připravovat vždy několik projektů naráz a doufat, že se některý z nich dočká realizace. Z výše uvedených jsou podle del Tora stále při životě Buried Giant, Nightmare Alley, Fantastická cesta a ještě jeden film, který zatím scénář nemá. A pak samozřejmě Pinocchio, který se začal chystat už před mnoha a mnoha lety, pak se zdálo, že je mrtvý a teprve před časem bylo z ničeho nic oznámeno, že snímek nechá natočit Netflix.

Takže neztrácejme naději, pokud jste se na kterýkoliv z Guillermových projektů těšili (tedy kromě těch, které vznikly v jiné verzi – jako Pacific Rim 2), vždycky existuje šance, že se z propadliště času zase jednou vynoří, jako fénix z popela.

Zdroj: Guillermo del Toro

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest