Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU?

Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu
Marvel Comics
Zobrazit dalších 6 obrázků
Marvel vydal knížku, která se zabývá dopodrobna Thanosem - jeho myšlenkami, motivací a  jeho životem před událostmi filmů.

Marvel vydává knížku Thanos: Titan Consumed, od Barryho Ligy. Ta detailně popisuje Thanosův život na planetě Titan, to, jak byl jiný než ostatní, jak byl ostrakizovaný, jakou měl tvrdou výchovu. Nechává tak čtenáře nahlédnout do Thanosovy psýché, blíže odhalí jeho motivaci a osvětlí jeho neschopnost empatie. Kromě minulosti šíleného Titána kniha znovu popisuje některé momenty známé z Avengers: Infinity War či z toho, co víme o minulosti Nebuly a Gamory.

Knížka není kanonická, nicméně Lyga během jejích příprav úzce spolupracoval s Marvelem, tak, aby po premiéře Infinity War detaily knížky odpovídaly tomu, co se stalo ve filmu. Takže i když řada věcí byla čistě na autorově fantazii, jiné pocházejí přímo od marvelovských scenáristů a můžeme se tak ptát, zda něco nevypovídají o budoucích filmech.

Co z knížky by mohlo mít v MCU v budoucnu roli? V Titan Consumed jsou obyvatelé Titanu Eternalové, či potomci Eternalů a je oficiálně potvrzené, že Eternalové dostanou vlastní celovečerní film, potenciálně už v roce 2020. V textu se objevuje i letmá, nekonkrétní zmínka, která by mohla narážet na Devianty – odvěké nepřátele Eternalů. V knížce je zmíněná také postava Eternity, což je v komiksech mocná bytost, která je do jisté míry abstraktní a je vlastně kolektivním vědomým všech žijících organismů univerza.

Asi nejpikantnější je pasáž, ve kterém Thanos potkává bytost nazvanou The Lorespeaker. Právě ta Thanose seznámí s Kameny nekonečna a jejich mocí. Thanose se ptá, proč Kameny dosud pohromadě nikdy nikdo nepoužil. The Lorespeaker odpovídá, že jsou ukryté a jsou příliš mocné. A protože na ně Celestiálové a ti, kterých se Celestiálové bojí, dávají z dálky pozor.

Celestiálové jsou ve světě Marvelu mocné bytosti, které kupříkladu Eternalové považují za božstva. Ve filmech jsme se s nimi prozatím potkali okrajově. Celestiál je Ego, Star-Lordův otec. Traduje se, že planeta Kdovíkde, kde sídlí Collector, je hlava mrtvého Celestiála. A krátce jsme jednoho z nich viděli ve vizi v prvních Strážcích (viz titulní obrázek). Složitější je to s „těmi, kterých se Celestiálové bojí“. Kdo by to mohl být? Další božské komiksové bytosti, jako jsou Lord Chaos, Galactus, Beyonder či Living Tribunal?

V tuhle chvíli samozřejmě jen tak teoretizujeme pro zábavu a klidně je možné, že právě tahle pasáž knížky Thanos: Titan Consumed nebude mít pro filmy vůbec žádný význam a není ničím jiným, než nevinnou vysvětlivkou v rámci knižního příběhu. Nicméně, pokud celá první „kapitola“ filmového světa Marvelu je o tom, že se blíží střetnutí s Thanosem, který se snaží posbírat nejmocnější artefakty ve vesmíru a s jejich pomocí kompletně přepsat celé jsoucno, co byste řekli na to, kdyby druhá „kapitola“ byla o tom, že veškeré hrátky s Kameny nekonečna (ať už Thanosovy nebo jiných postav) přilákají pozornost někoho, nebo něčeho, s čím by nikdo živý nechtěl přijít do styku?

V galerii najdete obálku knihy Thanos: Titan Consumed a několik ukázkových stránek.

Zdroje: Marvel, Screen Rant I, II, III

Galerie: 7

Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu Napovídá román s Thanosem, kdo bude příštím mega záporákem MCU? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest