Thanos obsazen - Největší záporák Marvelu našel hlas

Thanos obsazen - Největší záporák Marvelu našel hlas | Fandíme filmu
Thanos zná definitivně svého představitele. Pojďme si shrnout, co všechno už o smrtelně nebezpečném padouchovi víme.

A je to venku - Thanose namluví Josh Brolin. Poprvé se objeví v Guardians of the Galaxy (Strážci Galaxie), dále jej podle některých zdrojů uvidíme v Avengers 2, podle jiných až během třetí fáze Marvel Universe, což je pravděpodobnější varianta, která už byla dříve víceméně potvrzena. Zprávu jako první opět přinesl server Latino-Review, který v posledních dnech odhaluje jedno tajemství Marvelu za druhým. I když můžeme spekulovat o tom, zda se jedná o skutečný únik informací, anebo Marvel nenápadně „pustil“ ven pozitivní zprávu (na obsazení Brolina se asi bude zlobit málokdo), aby si po nešťastném ukončení spolupráce s Edgarem Wrightem v očích veřejnosti trochu polepšil.

Thanos je v komiksech jedním z nejmocnějších záporáků vůbec, ve vrcholné formě dovede lusknutím prstů ničit celé galaxie. Lze předpokládat, že ve filmu jeho síla bude výrazně omezena, aby soupeření s ním bylo vizuálně zajímavé. Přesto vše nasvědčuje tomu, že veškeré momentální dění ve filmovém Marvel Universe vyvrcholí právě soubojem hrdinů s Thanosem.

Tesseract - Aether - Orb

Na Thanose poprvé odkazoval Thor, ve kterém jsme mohli v Odinově pokladnici vidět takzvaný Infinity Gaunlet, tedy rukavici, která Thanosovi dává skutečně božskou moc a po které záporák lačně pase. Je možné, že ve filmu šlo pouze o pomrknutí na čtenáře komiksů, avšak stoprocentně víme, že ve filmech Thanos hledá takzvané Infinity Stones - mocné kameny, které se v komiksech vkládají právě do zmíněné rukavice. První Infinitiy Stone jsme viděli v Kapitánovi Amerikovi - kamenem není nic jiného, než Tesseract. Právě kvůli „kosmické kostce“ se Thanos spolčil v Avengers s Lokim, kterému pomohl s dobýváním Země, výměnou za příslib, že Tesseract bude jeho.

Vidět jsme Thanose poprvé mohli v úplném závěru filmu, kde „Šílený titán“, jak je také nazýván, zjistil, že lidé mají tužší kořínek, než si myslel. Jeho služebník dokonce prohlásí, že soupeřit s lidskými hrdiny bude jako dvořit se samotné Smrti. Opět se může jednat o pouhé pomrknutí na čtenáře komiksů, avšak na stránkách sešitů se skutečně Thanos pokouší získat přízeň antropomorfizované Smrti. Po premiéře Avengers se okamžitě začalo hojně spekulovat o tom kdy a v jaké podobě Thanose uvidíme příště. První narážky jsme se nakonec dočkali v Thorovi 2.

Thanos v potitulkové scéně Avengers

V potitulkové scéně druhého Thora se totiž setkávají Sif a Volstagg s Collectorem (Benicio del Toro), jednou z klíčových postav Guardians of the Galaxy, aby mu předali do úschovy Aether - pralátku světa, která se ve filmu usídlila v Jane Foster. Aether je druhý z Infinity Stones a Asgarďané jej nechtějí mít pod svojí střechou, aby nemuseli hlídat hned dva mocné kameny najednou. Collector zjevně Infinity Stones sbírá a odhaluje, že je jich celkem šest. Zatím není stoprocentně zřejmé, zda je sbírá pro Thanose, aby je před Thanosem uchránil nebo pro nějaké ryze vlastní účely.

V komiksových prequelech ke Guardians of the Galaxy se dozvídáme, že třetím Infinity Stonem je tajuplný Orb, který Star-Lord ukořistí v trailerech. V prequelových komiksech se Orb pokouší nejprve vypátrat právě Thanos a jeho věrní, následně jej hledá také Collector. Jakmile se artefakt ve filmu dostane do rukou Star-Lorda (Chris Pratt), vůdce Guardians of the Galaxy, rozpoutá se závod napříč vesmírem, ve kterém bude Strážce pronásledovat Ronan the Accuser (Lee Pace), jeden z Thanosových přisluhovačů. Že se ve filmu objeví i Thanos osobně, prozradil nepřímo Kevin Feige, ředitel Marvel Studios. Kromě touhy po kamenech a spolupráci s Ronanem je Thanos se Strážci Galaxie propojen také skrze svou adoptivní dceru Gamoru (Zoe Saldana), která se k prohnilému „otci“ nakonec obrátila zády.

Collector v potitulkové scéně Thora 2

Další Thanosova budoucnost je nejistá. Joss Whedon, režisér Avengers a Avengers 2 v minulosti uvedl, že takhle velkého záporáka je potřeba uvádět do děje postupně a naznačil, že by se mu hrdinové mohli postavit v Avengers 3. Jestli se s ním ještě do té doby setkáme, zatím není zřejmé, avšak o třech Infinity Stones zatím nepadlo ani slovo a Lokimu Thanos za nedodání Tesseractu slíbil krutou pomstu, takže kdo ví, třeba se Thanos ukáže už v Thorovi 3.

To je všechno, co zatím o Šíleném titánovi víme. V komentářích dejte vědět, jak jste spokojeni s castingem Joshe Brolina.

Zdroje: Latino-Review, Variety, The Wrap, HitFix, Business Week

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest