Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká

Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Co před námi James Gunn tají a za co je připravený zaplatit fanouškům 100 tisíc dolarů? K tomu poslední novinky o dvojce.

Jak je u Marvelu zvykem, také ve Strážcích Galaxie můžeme najít hromadu easter eggů, tedy malých skrytých drobnůstek, které možná mohou mít nějaký dalekosáhlejší význam, ale většinou jde jen o legrácky pro pozorné fanoušky. Výčet již objevených easter eggů pěkně zpracovává video přiložené na konci článku, ale ve filmu je stále ukryto jedno velké tajemství, které se ani po letech fanouškům pořád ještě nepodařilo odhalit. Překvápko je tak dobře ukryté, že se dokonce někteří fanoušci domnívají, že je režisér James Gunn jen vodí za nos a žádný další easter egg ve filmu ve skutečnosti není. Na to Gunn jednou zareagoval vtipnou poznámkou, že se klidně vsadí o 100 tisíc dolarů, že easter egg ve filmu je. Část médií jeho slova překroutila a začala uvádět, že režisér nabízí peníze tomu, kdo překvápko objeví. Nic takového Gunn neslíbil, na druhou stranu to opět rozvířilo stojaté vody a vyprovokovalo to tehdy vznik nových zajímavých teorií, popřípadě se oprášily některé starší. Několik jich pro vás vybíráme:

Knowhere

Jeden fanoušek se domnívá, že planeta Knowhere je ve skutečnosti nenápadné pomrknutí na Galactuse. V samotném filmu je ale uvedeno, že se jedná o hlavu mrtvého Celestiala – jedné z božských bytostí dávných časů, které používaly Kameny nekonečna a v dnešní době se o nich vím jen velice málo (Víc toho snad prozradí snímek The Eternals). Fanoušek nicméně podotýkal, že podle jednoho ze záběrů (viz níže), jsou Celestialové ve filmovém světě Marvelu mnohem menší...

Celestial

Pak je tu fanda, podle kterého jsme ve scéně, ve které se Star Lord (Chris Pratt) snaží prodat Orb, viděli na levé straně obrazovky Ankh. To je ve světě Marvelu symbol bratrstva Ankhu a potažmo In-Betweenera, bytosti, která je pověřená Pořádkem a Chaosem, aby dohlížela na rovnováhu ve vesmíru. V komiksech je In-Betweener zapletený do událostí s Thanosem a řady dalších galaktických příběhů. Zmínka o Ankhu se na Redditu objevila už asi před rokem, teď jej jiný fanda zmínil na jednom festivalu před Michaelem Rookerem, který hraje ve filmech Yondua. Když se fanoušek výslovně zeptal, jestli je právě tohle ten velký easter-egg, Rooker odpověděl: „Myslíš? Pěkná úvaha. Další!“

Ankh

No a ještě jedna starší teorie. Youtuber MasterTainment tvrdil, že obrovský easter-egg, který hledáme, je galaktická bytost Eternity. Jak už význam slova napovídá, Eternity je jakési ztělesnění času, je to omnipotentní kosmická bytost, která se do záležitostí smrtelníků příliš neplete. MasterTainer se nicméně domnívá, že pozadí scény, ve které Star-Lord má v závěru halucinaci se svojí matkou, je ztělesněný Eternity. Eternity je k vidění také na rytině na planetě Morag v úvodu filmu.

Eternity

Jak sami vidíte, všichni hledači easter-eggů se soustředí na malé detaily. Ty klidně mohou být ve filmu zcela záměrně, osobně si však nejsem jistý, jestli je hned třeba jim přikládat jakýkoliv další význam. V naprosté většině případů jde totiž skutečně jen o takový malý vizuální vtípek pro zapálené fandy, jak jsem připomínal hne na úvod. Nic víc.

Rytina na planetě Morag

Na závěr ještě několik drobných novinek k druhému filmu. Když už byla řeč o Michaelu Rookerovi: Z dosavadních materiálů je patrné, že Yondu bude daleko větší součástí filmu než posledně. Sám Rooker o vztahu jeho postavy ke Strážcům řekl, že není černobílý, což je pro něj jako pro herce velká zábava. Režisérův bratr Sean Gunn, který ve filmu hraje Kraglina, jednoho z Ravagerů, pak řekl, že se film odehrává pár měsíců po tom prvním. Ravageři Petera Quilla tvrdě nepronásledují, navzdory tomu, jak je podrazil. Ravageři tak začínají zpochybňovat Yonduovo vedení a jeho loajalitu. Musejí se rozhodnout, co se svým modrým šéfem provedou. Z toho můžeme usuzovat, že Yondu buď o své místo mezi Ravagery dobrovolně či nedobrovolně přijde, anebo se pokusí získat zpátky jejich důvěru a Strážce infiltruje jako špeh. O tom nám však pravděpodobně prozradí víc až samotný film. Sean Gunn ve filmu také hraje Rocket Racoona (Bradley Cooper jej namluví v postprodukci, na place jej hraje Gunn). O tom prozradil, že prožije osobní krizi a začne pochybovat o tom, jestli do rodiny Strážců patří.

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Velké tajemství filmu fanouškům stále uniká | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest