Box Office: Houstone, Gosling má problém

Box Office: Houstone, Gosling má problém | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Oscarový kandidát nekandidát, kvóta na dospělá dramata byla naplněna, novinky mají smůlu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Tento víkend konečně debutovalo v amerických kinech výtečné drama První člověk. Životopis o prvním muži na Měsíci, kterého ztvárnil Ryan Gosling pod taktovkou režiséra Damiena Chazellea ale po startu tvrdě narazil. V kinech totiž pluje Zrodila se hvězda, která se taky honosí výtečnými recenzemi a oscarovým potenciálem, a tak První člověk končí jen s 16,5 miliony

Universal nedostal takový hit, jaký si asi představoval. Důvody jsou tradiční: Netflix ubírá kinům diváky a současná situace tak neumožňuje vzkvétat dvěma, nedejbože třem velkým filmům jako to bývalo třeba za časů Gravitace a Kapitána Phillipse. Ti dokázali koexistovat vedle sebe, když Phillips startoval s 25 miliony vůči 43milionovému druhém víkendu Sandry Bullock na orbitu. Dnes je to ale Venom pro mladé a Zrodila se hvězda pro starší. První člověk samozřejmě vydrží celou podzimní sezónu, Gosling nominaci dostane a Chazelle díky ohlasům taky o práci nepřijde, jinak je to ale skutečně slabý start pro 60milionového "běláska na Měsíci".  Mezinárodně zatím utrženo dalších 8,6 milionu.

Jako druhá novinka dorazilo pokračování Husí kůže 2. Sony nečekali na Jacka Blacka, který si odskočil ke konkurenci do Čarodějových hodin, a rozhodli se tak převyprávět jedničku bez něj. Stálo to méně, jenom 35 mega oproti 58 milionům jedničky, a méně to taky utržilo: 16 milionů dolarů oproti 24 milionům prvního dílu. Film určitě utrží solidní peníze během strašidelného října a po Halloweenu se zřítí dolů. Pak se producenti asi rozhodnou, jestli má smysl se strašidly z knižní série inspirovat dál. Mezinárodní přírůstek: 3,7 milionu.

Foxové poslali do kin taky původní materiál, přesněji komediální thriller od Drew Goddarda pod názvem Bad Times at the El Royale. Na tenhle hvězdně obsazený film ale nezbyli diváci už vůbec a končí se tak se 7,2 miliony dolary. Stálo to třicítku a bude to zřejmě mainstreamový propadák podzimu. Mezinárodní tržba zatím činí 4 miliony.

Limitovaně se alespoň zadařilo Beautiful Boyovi od Amazonu, ve kterém se Steve Carell potýká s drogovou závislostí svého syna Timothéeho Chalameta. Film vytřískal ze čtyř kin 225 000 dolarů. Teď nezbývá než čekat, jak se další Oscarový kandidát popere s rozšířeným nasazením.

Další kapitola »

Husí kůže

16.10.2015 | USA, Austrálie
Komedie, Dobrodružný, Horor, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Houstone, Gosling má problém | Fandíme filmu Box Office: Houstone, Gosling má problém | Fandíme filmu Box Office: Houstone, Gosling má problém | Fandíme filmu Box Office: Houstone, Gosling má problém | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest