Venom: Co nás čeká v pokračování

Venom: Co nás čeká v pokračování | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 1 obrázek
Venom uspěl, dvojka se zdá být nevyhnutelnou.

Filmový Venom nechal novináře konsternované, když se většina recenzentů tak nějak nemůže rozhodnout, co si vlastně o bizarním snímku má myslet. Je Venom vtipný? Nebo spíš k smíchu? To je možná nerozluštitelná otázka. Ať už vás ale potřeštěný výkon Toma Hardyho, nalepený do dějově nezáživného komiksového originu, pobavil nebo odpudil, jedno je jisté. Diváci byli na Venoma zvědaví. A to dokonce tak, že už za první víkend stačil celosvětově utržit přes 200 milionů dolarů. To možná není na poli komiksových filmů žádné terno, nicméně je důležité mít na paměti, že Venom stál jen sto milionů dolarů, není to žádný obří film s obřím rozpočtem. Pokud tedy zájem diváků neupadne, snímek rozhodně skončí v plusu.

Studio Sony už před premiérou avizovalo, že by Venom měl být prvním filmem z nového provázaného komiksového světa. A minimálně z finančního hlediska by tedy jeho vzniku nemělo nic bránit. A to samé platí pro pokračování, ke kterému odkazuje už potitulková scéna aktuálního snímku. Co jsme v ní mohli vidět? Fanouškům komiksů je to asi jasné, ale pro ostatní vysvětlujeme: Eddie Brock jako novinář navštěvuje věznici San Quentin, ve které si odpykává svůj trest Cletus Kasady. To je násilnický psychopat, s jehož zločiny se můžete seznámit dole v galerii, kde je vidět Eddieho poznámkový blok.

Na filmovém plátně postavu hraje Woody Harrelson, který má s hraním záporáků zkušenosti. Nedávno jsme jej mohli vidět třeba ve Válce o Planetu opic nebo v Solovi. Režisér Ruben Fleischer uvedl, že jej při výběru inspiroval také Woodyho výkon v Takových normálních zabijácích, kde dokázal vyzařovat skutečné nebezpečí a vnitřní temnotu. Tohle přesně chtějí tvůrci v příštím filmu ukázat, až nám Cletuse představí blíže. Zatím řekl jen to, že to bude „masakr“. A právě Masakr (Carnage) je jméno slavného Venomova (Spider-Manova) protivníka.

V komiksech se v něj Kasady mění po tom, co se spojí se symbiontem, který se oddělí od Venoma. Zatím můžeme jen spekulovat o tom, jakým způsobem k tomu ve filmu dojde. Podstatné je ale samozřejmě především to, co se bude dít po tom. V komiksech je Carnage zkrátka a dobře „Venom na druhou“. Je daleko krvelačnější, agresivnější a jeho hostitel je šílenec. Otázkou je spíš to, zda po vizuální stránce dokáže postava nabídnout cokoliv, co už by nám nenabídli Venom a Riot, symbionti z prvního filmu. Přesto, že je Carnage ještě brutálnější než Venom, nemáme podle filmařů očekávat, že by dvojka nebyla přístupná mládeži. Opět musíme počítat s ratingem PG-13. Producent Avi Arad dodává, že by chtěl postavu ozvláštnit hlavně její psychologií. Blíže nás seznámit s její motivací, s důvodem toho, proč se chová, jak se chová. V ideálním případě bychom s Kasadym měli soucítit.

Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne, v tuhle chvíli je Venom 2 samozřejmě ještě hodně daleko.

Galerie: 2

Venom: Co nás čeká v pokračování | Fandíme filmu Venom: Co nás čeká v pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest