X-Men: Dark Phoenix: Comic-Con nabídl celý úvod filmu

X-Men: Dark Phoenix: Comic-Con nabídl celý úvod filmu | Fandíme filmu
Představiel Cyclopse si při tom dloubnul do pracovního nasazení Bryana Singera, režiséra X-Men: Apocalypse.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Na Comic-Conu před publikem vystoupili kromě režiséra Kinberga také producent Hutch Parker a herci Sophie Turner a Tye Sheridan. Hodně se namluvilo o tom, že jde o vůbec první Kinbergův režijní počin. Režisérský zelenáč uváděl, že se toho hodně naučil od Ridleyho Scotta, Kennetha Branagha, Guye Ritchieho či Matthew Vaughna, se kterými spolupracoval jako scenárista či producent. Také uvedl, že měl možnost si řemeslo natrénovat vedle několika režisérů „otevřeným spolupráci“.

Myslel tím Kinberg pouze výše zmiňované okoukávání filmařiny od zkušenějších kolegů? A nebo nenápadně naráží na zákulisní zvěsti o tom, že některé komiksovky studia Fox měly u kormidla víc režisérů než se oficiálně uvádí? U Fantastické čtyřky se mluvilo o tom, že byl Josh Trank po neshodách se studiem zcela odsunutý na druhou kolej. Převzal tehdy jeho povinnosti právě Kinberg? Po tom, co byl režisér Bryan Singer odvolán od režie Bohemian Rhapsody se zase psalo, že už v minulosti se mu stávalo, že nebyl v práci zrovna dochvilný. Podílel se snad Kinberg aktivně na režírování X-Men: Apocalypse?

Sophie Turner hovořila o tom, jak s Kinbergem úzce spolupracovala na přípravách psychologického profilu rozpolcené Jean Grey. Tye Sheridan rovnou řekl, že Simon Kinberg byl do natáčení daleko víc ponořený, byl daleko soustředěnější. Bylo fajn mít k ruce někoho, kdo štáb a herce skutečně vedl, někoho, kdo dokáže rozpracovat svou vizi a má jasno v jednotlivých detailech. Celý štáb měl v Kinberga velkou důvěru a celkově bylo natáčení X-Men: Dark Phoenix mnohem příjemnější.

Tye Sheridan sice nikdy nezmínil předchozího režiséra Singera jménem, ani nemluvil o X-Men: Apocalypse, ale žádný jiný X-Men film zatím netočil, takže je zřejmé, která dvě natáčení porovnává. Apokalypsa se po premiéře zrovna dobrých hodnocení nedočkala a určitě jde diskutovat o tom, s jakým nasazením Singer k natáčení přistupoval. Kinbergovi na druhou stranu chybí zkušenosti a natáčení Dark Phoenix provázejí nejasnosti spojené s dotáčkami a několikanásobným odložením premiéry. Příští rok v červnu snad konečně uvidíme, jak snímek dopadl a jestli udělá důstojnou tečku za x-menovskou sérií studia Fox (předpokládá se, že po převzetí Foxu Disneym Marvel X-Meny kompletně zrestartuje).

Zdroje: Coming Soon, THR, Collider

« Předchozí kapitola

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest