X-Men: Dark Phoenix: Comic-Con nabídl celý úvod filmu

X-Men: Dark Phoenix: Comic-Con nabídl celý úvod filmu | Fandíme filmu
Představiel Cyclopse si při tom dloubnul do pracovního nasazení Bryana Singera, režiséra X-Men: Apocalypse.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Z Comic-Conu v New Yorku jsme vám představili už prezentaci Hellboye, teď se podíváme na X-Men: Dark Phoenix. Z filmu si internet dělá legraci po tom, co v nedávném traileru bylo černé na bílém napsané datum premiéry, jen aby den na to přišla zpráva, že se uvedení o několik měsíců odkládá. Zdá se však, že tohle odložení bude ku prospěchu, protože na Comic-Conu se promítala úvodní scéna filmu a podle přítomných diváků triky stále ještě nejsou dokončené. Upozornil na to i sám režisér Simon Kinberg, který byl osobně přítomný.

Ale pojďme na promítanou scénu. Diváci viděli prakticky celý úvod filmu (13 minut), který je rozbuškou následujících událostí. Snímek začíná startem raketoplánu Endeavour (jsme na začátku 90. let minulého století). Prakticky okamžitě je zřejmé, že je něco špatně a život kosmonautů visí na vlásku. Prezident Spojených států kontaktuje Profesora X (James McAvoy) a prosí o pomoc. Profesor se rozhodne vyslat na oběžnou dráhu tým X-Menů pod vedením Mystique (Jennifer Lawrence). Chvíli se vede debata o tom, zda X-Jet mimozemský let vydrží, ale Xavier všechny ujišťuje, že to nebude problém. Také Jean Grey (Sophie Turner) má své pochybnosti a konfrontuje Mystique. Ta ji ujišťuje, že kdyby ji cokoliv znejistilo, okamžitě se vrátí na Zemi.

Tým odlétá v klasických žlutomodrých uniformách do kosmu. Mystique velí misi, Beast (Nicholas Hoult) pilotuje. Když se dostane X-Jet dostatečně blízko, je patrné, že Endeavour ohrožuje sluneční erupce a čas se krátí. Cyclops (Tye Sheridan) skrz speciální průzor několika výstřely z očí raketoplán stabilizuje, aby přestal nekontrolovatelně rotovat. Storm (Alexandra Shipp) zamrazí na trupu Endeavour trhliny, aby se uvnitř dalo dýchat. Následně se Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) teleportuje společně s Quicksilverem (Evan Peters) dovnitř, aby mohl rychlý X-Men bleskově posbírat všechny kosmonauty a dostat je do bezpečí.

Stále ale chybí kapitán raketoplánu. Mystique už nechce dál riskovat a velí k návratu na Zem. Profesor X však kontaktuje Jean Grey a přesvědčí ji, že je dost mocná na to, aby silou vůle dokázala loď udržet pohromadě. Nightcrawler se spolu s Jean ještě jednou teleportuje na raketoplán a kapitána se skutečně podaří zachránit, avšak Jean zůstává na palubě a sluneční erupce ji zasáhne v plné síle. Dokáže však veškerou energii vstřebat a je přenesena zpátky na X-Jet.

Po chvíli se vzbudí, v očích jí na vteřinku zableskne oranžová záře a viditelně není zcela v pořádku. Všichni se však vracejí domů, kde jsou oslavováni jak v NASA, tak v domě X-Menů. Na první pohled Jean působí normálně, avšak Hank si ji stejně vezme na testy. Mystique potom konfrontuje Charlese. Nelíbí se jí, že riskuje životy X-Menů, kvůli svému egu. Profesor namítá, že to dělá pro dobro mutantů. Stačí sebemenší záminka a lidé začnou mutanty zase nenávidět, a tak hodlá využít každé příležitosti, aby jim udělal dobré jméno. Mystique uštěpačně odsekne, že je zajímavé, jak Charles při té své „bohulibé snaze“ nechá riskovat ostatní, ale sám nedává všanc nic.

Tím ukázka skončila a jasně ukázala dva vychází elementy filmu. Jean Grey vstřebala vesmírnou energii, což je prvotní incident, který ji mění v nebezpečnou Dark Phoenix. A pak je tu počátek rozkolu mezi X-Meny, kteří začnou mít rozepře mezi sebou navzájem, zvlášť tedy mezi Profesorem X a ostatními.

Další kapitola »

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest