Captain Marvel je budoucnost studia, další ženské filmy na cestě

Captain Marvel je budoucnost studia, další ženské filmy na cestě | Fandíme filmu
Proč Nick Fury zavolal Captain Marvel a další postřehy od šéfa Marvelu, Kevina Feigeho. A proč tak dlouho trvalo, než se ženské hrdinky přihlásily o slovo.

Samostatný film s Captain Marvel má být samostatným příběhem, který nám hrdinku představí. Snímek má však také názorně ukázat, proč jí Nick Fury v závěru Avengers: Infinity War z posledních sil zavolal. Šéf Marvelu Kevin Feige říká, že je to vůbec nejsilnější postava, jakou Marvel dosud představil. Nick Fury tlačítko zmáčknul, protože mu došlo, že hrdinové stojí proti něčemu většímu, než stáli kdykoliv předtím. Mít Carol Danvers na své straně by mohlo zvrátit poměr sil, když je to nejvíc zapotřebí. Pro Furyho bylo setkání s Carol také prvním příkladem toho, že existují jedinci s neskutečnými silami, které je možné aktivně využít.

Samostatný film Captain Marvel má také z Carol Danvers udělat klíčového hráče Marvel Cinematic Universe. Hrdinové jako Captain America v podání Chrise Evanse budou ze série odcházet a bude právě na postavách, jako jsou Black Panther, nebo Captain Marvel, aby převzaly otěže.

Captain Marvel je také prvním snímkem Marvelu o ženské superhrdince, ale rozhodně není posledním. Už brzy má podle Feigeho Marvel oznámit svoje novinky a filmy s ženskými postavami v čele nemají chybět. Kevin už se strašně těší na dobu, kdy podobné filmy nebudou neobvyklé, ale budou standardem, takže lidi nebudou řešit, zda že je hrdina žena, ale spíš to, jaká konkrétně je daná postava.

Proč se na tokovou dobu tak dlouho čekalo (a stále čeká)? Mnoho let filmový tvůrci vedli boj s nesmyslným tvrzením, že publikum ženské hrdinky nechce vidět. Podobná tvrzení se opírala o příklady filmů s ženskými hrdinkami, které neuspěly, nicméně Feige upozorňuje na to, že ty filmy neuspěly zkrátka a dobře proto, že nebyly dobré. S ženami v čele to nemělo vůbec nic společného.

Tak držme Marvelu palce, ať jeho dámské filmy dobré jsou.

Zdroje: EW I, II

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest