Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine

Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Představitel Batmanova komorníka Aflreda či držitel Oscara za Pravidla moštárny pomůže odvyprávět příběh Žižkových počátků.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Film je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z největších vojevůdců své doby, nikdy neporaženým Janem Žižkou z Trocnova, který se stal díky svým činům legendou. Evropa na konci čtrnáctého století. Vše co vybudoval Karel IV., císař římský a zároveň český král, se rozpadá. Staleté pořádky se otřásají v základech. Císařův prvorozený syn a nástupce Václav IV. je příliš slabým panovníkem do takové doby.

O moc v církvi bojují dva papeži, německá šlechta bojuje mezi sebou a ta česká se stará jen o sebe. Vítězí hrabivost a právo silnějšího. Přední magnát v zemi, pan Jindřich z Rožmberka, pohlcuje dvorce svobodných zemanů jeden po druhém. Ale jeden z nich se mu postaví. Jeho jméno je Jan Žižka. Dlouhé roky strávil jako nájemný rytíř, který bojoval za zájmy druhých. Je to člen družiny králova bratra, rytíř a budoucí vojevůdce Husitských vojsk. Teď využije všechny nabyté zkušenosti a bude bojovat za sebe, za svá práva a pro pomstu. Nechce a nedokáže se smířit se zdánlivou beztrestností Rožmberka, který nechal vyvraždit téměř celou jeho rodinu.

Ten pak pozná, co všechno takový malý zeman zmůže. Bude s hrůzou sledovat, jak se do Žižky zamiluje i jeho vlastní dcera Kateřina. Právě díky ní se Jan Žižka nakonec dostane k textu zrádné dohody Rožmberka a Panské jednoty o svržení krále. Odhalená zrada je poslední kapkou, která strhne lavinu královy zloby. Okamžitě velí k trestné výpravě proti Rožmberkovi. Panská jednota se na oplátku nachystá k neslýchanému činu. Unesou krále.

Trestná výprava královských vojsk sice nakonec docílí osvobození krále ze zajetí, ale ten však je donucen k ponižujícímu míru. I Jan Žižka je postaven před drásající volbu. Buď zradí své přesvědčení, vzdá se boje za spravedlnost a dostane se mu vyššího postavení u královského dvora nebo ve svém boji vytrvá, ale zůstane v něm sám a opuštěn. Co všechno musí Jan Žižka obětovat, aby dosáhl svého cíle? Dokáže přesvědčit byť sama sebe, že jeho rozhodnutí je sice pro mnohé nepochopitelné, ale ve skutečnosti to jediné správné?

Příběh o Janu Žižkovi psanci přináší drama, silné emoce a pohled na naši historii, který tu dlouho chyběl. Jde o film z doby, která předcházela výbuchu fanatických sil Husitství, film o síle vášně, pomsty, a smyslu boje za spravedlnost. Film z doby zrání nikdy neporaženého českého vojevůdce Jana Žižky z Trocnova.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Galerie: 10

Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu Jan Žižka: Obsazení Žižkova "originu" doplní Michael Caine | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest