Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster

Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster | Fandíme filmu
Bioscop
Zobrazit další 3 obrázky
Mezinárodně známý herec, který účinkoval v X-Menech či Warcraftu, se zhostí hlavní role v české historické novince.

Česká kinematografie stojí až na pár světlých výjimek za starou belu a i ty lepší projekty se většinou zdržují v žánru komedie či dramatu. Po amerických žánrových vzorech se už delší dobu snaží pokukovat režisér Petr Jákl ml., který začínal jako kaskadér a herec vedlejších rolí, objevil se v několika hollywoodských filmech jako jsou první xXx či Vetřelec vs. Predátor. V posledních letech pak skončil jako režisér a producent vlastních filmů. Z jeho dílny si jistě pamatujete snímek Kajínek, který patřil na svoji dobu v Česku mezi nejdražší, a na horor Ghoul z roku 2015, který sice byl zdánlivě obyčejným a ničím nepřekvapujícím found footage filmem, ovšem na české poměry se jednalo o zajímavý příspěvek.

Jáklovým nejnovějším projektem je historický film Jan Žižka, který bude sledovat osudy slavného husitského vojevůdce. Již dříve režisér prozradil, že do hlavní role bude hledat výraznou osobnost, pravděpodobně ze zahraničních herců, a nyní těsně před začátkem natáčení bylo oznámeno, že si Jana Žižku z Trocnova zahraje hollywoodský herec Ben Foster. Na české poměry rozhodně velké jméno, které můžete znát např. z Warcraft: První střet, 3:10 Vlak do Yumy či Hell or High Water.

Jákl tak nezapře svoje konexe na hollywoodskou produkci, a pokračuje v zajímavé a originální práci v rámci české kinematografie. Film Jan Žižka se začne natáčet 17. září, a datum premiéry se odhaduje na rok 2020. Kromě známého jména v hlavní roli film společně s Jáklem produkuje i britský producent Cassian Elwes (Klub poslední naděje, Mudbound), kterého zaujal scénář a Jáklova předchozí tvorba.

Ve filmu by se měla objevit i další zahraniční ale i česká známá herecká jména, na jejichž odhalení si zatím musíme počkat. Jan Žižka bude prvním českým filmem s takhle známou osobností v hlavní roli, tak třeba se blíží doba, kdy si české kinematografie bude všímat i svět.

Zdroj: Petr Jákl

Galerie: 4

Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster | Fandíme filmu Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster | Fandíme filmu Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster | Fandíme filmu Jan Žižka: Hlavní roli v českém historickém velkofilmu získal Ben Foster | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest