Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají

Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Sony má k dispozici zhruba 900 Marvel postav. Jeden projekt ruší, jiné připravuje. A stále chce svoje postavy propojovat s Marvelem.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Studio se chce zaměřit na příběhy minorit a ženských postav. Kromě již oznámených filmů s Kravenem a Morbiem, které mají najaté scenáristy a aktivně se připravují, Variety také znovu potvrzuje, že se chystají snímky se Silk a s Nightwatchem. Vůbec poprvé se také dozvídáme, že se připravuje film s Jackpot. Tuhle identitu v komisech nosilo hned několik žen. Ta první získala nadpřirozené schopnosti (zvýšená síla, odolnost…) při nehodě v laboratoři. Na postavě je zajímavé to, že to není typická mladá superhrdinka, jakých jsou komiksy plné, ale žena ve středních letech. Zajímavé je také to, že jednou měla superhrdinství plné zuby, a tak svou hrdinskou identitu prodala další zájemkyni.

Kromě různorodých typů hrdinů chce Sony experimentovat také s rozpočtem jednotlivých snímků. Některé budou regulérními velkofilmy, jiné budou levnější. Stejně tak se Sony nebrání variantě, že některé z jeho komiksovek budou určené dospělým divákům. Nebude to však nejspíš případ Venoma. Ten možná v trailereh vypadá docela násilně, ale v Sony po filmařích chtějí, aby zkusili na maximum vyždímat rating PG13 (tedy udělali film mládeži přístupný).

To by filmařům mělo dát do budoucna šanci, že se Venom přeci jen propojí se Spider-Manem, protože u jakéhokoliv filmu se Spider-Manem je prý jednoznačně dané, že rating PG13 nepřekročí. Stejně tak v Sony doufají, že by se mohl Venom potkat nejen se Spider-Manem, ale i s dalšími postavami z filmového světa Marvelu. V Sony se přitom nebrání pohybu oběma směry. Jejich postavy by mohly hostovat v marvelovkách a marvelovští hrdinové se naopak klidně mohou zastavit u nich. Že by si v Sony nenechali takovou příležitost ujít je pochopitelné, spíš je otázka, zda by na něco takového byli zvědaví v Marvelu, kde rádi mají nad svým vesmírem plnou kontrolu.

Pokud jde o porovnávání s Marvelem, Variety upozorňuje na jednu zásadní rozdílnost. Zatímco provázaný svět Marvelu pevně vede Kevin Feige, v Sony žádná taková centrální figura není. Sanford Panitch sice má na všechno dohlížet, nicméně jednotlivé projekty fungují samostatně, pod vlastními producenty. Dřívější šéfka Sony Amy Pascal, která jako produentka pracuje na marvelovských filmech se Spider-Manem, dohlíží také na Silk. Avi Arad a Matt Tolmach dohlížejí na Venoma a další filmy, stejně jako Palak Patel, který vedle Venoma má dohled také nad Morbiem.

Uvidíme, zda tahle tvůrčí strategie ponese ovoce, je zřejmé, že chleba se bude lámat v momentě, kdy do kin vstoupí Venom a uvidíme první tržby. Naposledy když měli v Sony velké plány, tak se rušila celá řada projektů a Spider-Man měl zapůjčen Marvelu, tak uvidíme, jak odvážné vyhlídky dopadnou tentokrát.

Zdroje: EW, Variety

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu Silver & Black se ruší, jiné Spider-filmy naopak vznikají | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest