Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe?

Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Bývalá šéfka studia Sony nasadila fanouškům zdánlivě nevinnou zmínkou pořádného brouka do hlavy. A jak to vypadá s Venomem a spol.?

Studio Sony pomáhalo společně se Spider-Manem a Spider-Manem 2 od režiséra Sama Raimiho nastartovat komiksovou nadvládu, která trvá dodnes. Natáčení třetího filmu studio uspěchalo a nutilo režiséra do scénáře cpát elementy, které v něm mít nechtěl. Vznikl nesoudržný, nafouknutý film, který sice byl v pokladnách extrémně úspěšný, ale slízl ostrou kritiku a sérii nakonec položil. Raimi se studiem se dál nemohli domluvit na směřování série a všichni zúčastnění chtěli tolik peněz, že by pokračování bylo až příliš drahé. Uprostřed zmatků byl projekt zrušen, a aby Sony nepřišlo o licenci, rychle se začal chystat Amazing Spider-Man. Studio i nadále do natáčení zcela zásadně zasahovalo a tentokrát už neklesaly jen recenzentské známky, ale také tržby.

Znovu se tedy restartovalo a k překvapení všech se Sony dohodlo na spolupráci s Marvelem. Sony filmy financuje a také si vezme celý zisk. Marvel filmy vyrábí, má nad nimi kreativní kontrolu a propůjčuje do nich své postavy. Na oplátku si může Spider-Mana půjčovat do týmových filmů. Nikdy jsme se vlastně nedozvěděli přesné detaily toho, jak je spolupráce nastavená a nedávná vyjádření Toma Hollanda naznačila, že se upřesňující jednání vedou vlastně film za filmem – do nedávna nebyly doladěné detaily toho, jak bude nebo nebude vypadat Spider-Manova účast v Avengers: Infinity War. Celkově by pak spolupráce obou studií nemusela mít vůbec dlouhého trvání.

Amy Pascal, bývalá ředitelka studia Sony, která se na Spider-Manovi nadále podílí jako producentka, v rozhovoru uvedla, že spolupráce dvou studií je sice dobrá pro Spider-Mana, ale také je to nesmírně vzácná situace, která by podle ní mohla po Spider-Manovi: Homecoming 2 zase skončit.

To je z vnějšího pohledu dost šílená představa. Co by pak se Spider-Manem dále bylo? Ve světě Marvelu by o něm najednou nikdo nemluvil? On sám by dostal samostatný film, kde by nijak nezmínil nikoho z Avengers? Nebo by jej v Sony zapasovali do chystaného světa eRkových komiksových filmů, které má vést Venom (a v tuhle chvíli nemá mít žádnou návaznost na filmy od Marvel Studios)? Nebo by byla Tomu Hollandovi předčasně vypovězena jeho smlouva na šest filmů a Spider-Man by se znovu restartoval? Nic z toho nezní jako dobré řešení, tak jak by na něco takového vůbec mohlo dojít?

Jak poznamenala Pascal, domluva dvou konkurenčních filmových studií je komplikovaná záležitost, a pokud se opravdu podmínky musejí domlouvat prakticky znovu na každý další film, tak je docela uvěřitelné, že jednou zkrátka ke shodě nedojde. Bulvární server Lainey’s Gossip dokonce tvrdí, že už teď mezi studii panují rozepře kvůli tomu, jak je celá produkce nákladná. Robert Downey Jr. má již tradičně ukrojit značnou část rozpočtu a údajně se má vrátit také Pepper Potts (Gwyneth Paltrow), tedy další případná položka na výplatní listině. Sluší se připomenout, že studio Sony momentálně vede Tom Rothman, o kterém se dlouhodobě traduje, že nemá rád komiksové filmy, a když vedl studio Fox, házel X-Menům klacky pod nohy, jak jen mohl.

Jakákoliv definitivní rozhodnutí jsou samozřejmě ještě hodně daleko, nicméně o čem se rozhoduje teď, je budoucnost komiksového světa s Venomem. Dostupné podrobnosti najdete ve starších novinkách (první, druhá), dnes pro vás máme několik doplnění. Jedním z kandidátů na režii Venoma je údajně Adi Shankar, známý hollywoodský rebel, který produkuje bootlegové filmy (Power/Rangers, Punisher: Dirty Laundry), mezi které se zařadil i snímek Venom: Truth in Journalism, (k přehrání níže). Produkoval i několik celovečeráků včetně Dredda nebo Na život a na smrt, vlastní celovečerní film však nikdy nerežíroval, takže tahle zprávička zní tak trochu neuvěřitelně. Co je daleko jistější, je termín natáčení filmu o Black Cat a Silver Sable. Server My Entertainment World, který filmovým profesionálům přináší informace o chystaných projektech, uvádí, že natáčení má začít už letos na podzim. Je tedy patrné, že studio Sony se svým zcela vlastním komiksovým světem nechce na nic čekat.

Zdroje: SplashReport, Lainey Gossip, CBN

Galerie: 5

Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu Spider-Man: Opustí opět Marvel Universe? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest