World War Z nikoliv katastrofická, ale katastrofální

World War Z nikoliv katastrofická, ale katastrofální | Fandíme filmu
Apokalyptický zombie blockbuster s Bradem Pittem stíhá jeden problém za druhým. Přetáčí se, přepisuje scénář, mění datum premiéry. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

World War Z provázely problémy od úplného začátku. Producentům se tak dlouho nedařilo vyladit scénář, až nakonec málem přišli o práva, dlouho se sháněl rozpočet, a když se konečně začalo točit a vyšla první synopse, fanoušci se bouřili proti zásadním změnám oproti předloze. Natáčení se protahovalo, rozpočet (údajně 125 milionů) bobtnal a spoluproducent Brad Pitt prý dost zuřil. Aby toho nebylo málo, tak při natáčení v Budapešti zasahovala místní policie, která zjistila, že štáb místo replik používá skutečné palné zbraně, ke kterým neměl příslušné doklady. Tím ale problémy zdaleka neskončily.

Už zkraje roku jsme se dozvěděli, že se premiéra o půl roku odsouvá (na 21. června 2013), aby později vyšlo najevo, že to bude s největší pravděpodobností kvůli chystaným sedmitýdenním přetáčkám. A sedm týdnů už je opravdu hodně, to už se nebavíme o drobném dolaďování, ale o masivním předělávání již hotového produktu. Jakékoliv přetáčky jsou navíc poměrně drahá záležitost, a tak se jim studia snaží vyhnout za každou cenu a přistupují k nim jedině tehdy, pokud opravdu není zbytí. Ve většině případů je navíc postižený film stejně natolik prolezlý problémy, že už se stejně nepodaří zachránit.

World War Z má údajně problémy především se závěrem, a tak je trochu s podivem, že byl k přepsání scénáře najatý zrovna Damon Lindelof, který je proslulý tím, že své příběhy dobře rozehraje a pak fanoušky naštve slabým finále (Prometheus, seriál Lost). Přetáčky by měly proběhnout v Budapešti v září a v říjnu a zatím je jisté jen to, že se jich zúčastní i hlavní hvězda Brad Pitt. Uvidíme, jestli i po přívalu problémů bude studio Paramount pořád ještě chtít z World War Z udělat trilogii, tak jak se chvíli proslýchalo. Na závěr dodáme, že z přetáček se v poslední době začíná stávat nepěkný trend. Muži v černém 3 přerušili natáčení v polovině, aby mohl být dokončen scénář, John Carter se přetáčel tři a půl týdne, dotáčky čekají také G.I. Joe 2 a chystaný samurajský film 47 Ronin. Nebylo by jednodušší dvakrát měřit a jednou točit, milý Hollywoode?

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest