World War Z nikoliv katastrofická, ale katastrofální

World War Z nikoliv katastrofická, ale katastrofální | Fandíme filmu
Apokalyptický zombie blockbuster s Bradem Pittem stíhá jeden problém za druhým. Přetáčí se, přepisuje scénář, mění datum premiéry. AKTUALIZOVÁNO
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

AKTUALIZACE: Po tom co se proslechlo, že se World War Z bude přetáčet, podařilo se Hollywood Reporteru získat anonymní výpovědi několika členů štábu, kteří nešetřili kritikou. Proč že se tedy WWZ dostala do problémů? Marc Forster prý naprosto nezvládá ukočírovat takhle rozsáhlou produkci (ostatně už Quantum of Solace sklidilo značně rozporuplné ohlasy a rozpočet se vyšplhal do závratných výšin). Na place dochází k řadě konfliktů a zbytečně se zabředává do podružných ptákovin, jako jsou sáhodlouhé diskuse nad vzhledem zombíků atp..

Všeobecně pak prý nejrůznější efekty a akční scény řešil zkušený tým, zatímco se Forster soustředil pouze na postavy a příběh. Což není u velkofilmů úplně neznámý model natáčení, postupuje tak vícero režisérů, ale v tomhle případě to vedlo k zmatkům a rozepřím a celkově filmu chyběla nějaká pevná ruka, která by natáčení udávala jednotící směr. Zdaleka největším problémem ale zřejmě byl spěch. WWZ šla do výroby dřív, než bylo všechno připravené, pravděpodobně proto, že se spoluproducent Brad Pitt kamarádí s ředitelem Bradem Greyem, následně studio filmaře tlačilo do šibeničních termínů a například režisér pomocného štábu Simon Crane dostal na svou práci pouze třetinu času, který považoval za nezbytný!

Překvapením na závěr budiž skutečnost, že navzdory všem potížím mají prý filmaři v rukou zhruba hodinu velice dobrého materiálu a zapracovat je potřeba „jenom“ na závěrečné třetině. Že by z toho nakonec přeci jen byla slušná podívaná? Připomínáme, že kromě World War Z teď na motivy zombie příběhů Maxe Brookse vzniká také historický velkofilm The Great Wall.

Zdroje: US Magazine, LA Times, Variety, Daily Mail, THR

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest