Resident Evil: Po šestém díle prequel a spin-off

Resident Evil: Po šestém díle prequel a spin-off | Fandíme filmu
Šestý díl sérii uzavře, ale končit se rozhodně nebude. A co nového víme o pětce?

Natáčení Resident Evil 5 skončilo na přelomu roku, a tak jsme v lednu konečně dostali první teaser a první plakát. Od té doby je režisér Paul W.S. Anderson zavřený ve střižně a na nové promomateriály si budeme muset ještě nějaký čas počkat, nicméně občas režisér promluví na nějaké akci, občas udělá rozhovor, jindy zase promluví Milla Jovovich nebo někdo z producentů. Sesbírali jsme pro vás ty nejzajímavější informace, které tvůrci za poslední měsíce prozradili:

Pátý díl série by měl být ze všech dílů nejdelší, nejdražší a nejvelkolepější. Máme se těšit na „první epos s nemrtvými“. V Retribution máme čekat prozatím největší množství sci-fi prvků a akce. Ta by mohla být na poměrně vysoké úrovni, protože s jejím natáčením pomáhal akční specialista Nick Powell, který jako šéf kaskadérů či jako pomocný režisér pracoval na prvním Bourneovi nebo Statečném srdci. Co se specifik týče, tak tvůrci při každém rozhovoru neopomínají zmínit „inteligentní“ zombíky s parazitem las plagas, kteří dokážou běhat, střílet a jezdit na motorkách. Pořádně našim hrdinům zatopí především v několikrát vzpomínané honičce s Rolls Roycem na Rudém náměstí. Kromě las plagas na hrdiny čekají i klasičtí zombíci, lickeři, Umbrellou ovládaná Jill Valentine a zlé klony Rain (Michelle Rodriguez) a Carlose Oliveiry.

To ale není zdaleka jediný způsob, jakým se již mrtvé postavy vrátí do hry. Vyprávění Retribution totiž nebude lineární a část filmu se odehraje ve flashbacích, ještě před rozšířením T-Viru. Snad poprvé v životě tak uvidíme Michelle Rodriguez v šatech a bez samopalu – zkrátka jako dámu. Roztěkané vyprávění, které bude skákat v čase se a tam, však nemá žádný vliv na skutečnost, že pátý díl série začíná přesně tam, kde skončila čtyřka, tedy na palubě lodi Arcadia, kde rozčarovaná Alice čeká na mohutný nálet stíhačů Umbrelly.

To je ale jen úvod, pak už hrdiny čeká pronásledování Umbrelly napříč celým světem, konkrétně se štáb podíval do New Yorku, Tokia, Moskvy, Washingtonu a na Sibiř. Jako obvykle nás čeká především odlehčená popcornová zábava, s tím rozdílem, že tentokrát by mělo být daleko víc v sázce, protože se série blíží ke svému vyvrcholení. Šestý díl (který se chvíli měl točit zároveň s pátým) bude poslední a dočkáme se v něm definitivního dovršení konfliktu Alice s Umbrellou. Spousta postav umře, všechny dílčí zápletky se dočkají svého rozuzlení. Velkou roli by v šestém díle měla mít také záhadná Becky – mladá dívka, ke které si Alice v Retribution utvoří mateřský vztah. Co přesně si pod tím představit, těžko říct. Vzpomíná si nějakou fanoušek her, že by v sérii někdy hrálo důležitou roli dítě?

To že chce Paul Anderson v šestém díle příběh uzavřít ale ještě neznamená, že Resident Evil nebude pokračovat. Pokud pětka a šestka vydělají slušné peníze, bude studio chtít další díly naprosto určitě. A tvůrci nabízejí hned dvě alternativní cesty, po kterých by se mohli vydat: Buď se po šestém díle vrhnou na prequel nebo na spin-off s nějakou jinou hlavní postavou, než s Alice.

PS: Anderson naznačil, že v pětce možná uvidíme ještě jednu známou postavu, která však doposud nebyla ohlášená.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest