World War Z: Svět čeká válka se zombíky

World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
A Brad Pitt nehodlá jen nečinně přihlížet.

O tom, že se Hollywood neustále utápí v dalších a dalších adaptacích na všechno možné, jsme již popsali tuny virtuálního papíru. Je jen otázkou času, kdy přijde film na motiv ovesných vloček nebo lentilek. Ale dost pošklebování, když už autoři nemají vlastní nápady, pak adaptování knih je ještě to nejmenší zlo. World War Z vyšla v roce 2006 a stala se velmi populární zejména díky zvolenému stylu. Autor Max Brooks totiž v knize „zachytil“ výpovědi lidí z různých koutů Země,  deset let po tzv. Zombie světové válce. Inspirací se pro spisovatele stala kniha The Good War a práce známého režiséra George A. Romera.

Na filmová plátna knihu převede žánrový chameleon Marc Forster (Ples příšer, Quantum of Solace, Machine Gun preacher) a distribuci projektu zařídí studio Paramount. Počítá se s krásným rozpočtem 125 milionů a scénář připravilo duo J. Michael Straczynski (Thor, Underworld Awakening) a Matthew M. Carnahan (Království). Ústřední postavu Gerryho Lanea si stříhne Brad Pitt. Dále se ve filmu objeví například Matthew Fox nebo Ed Harris. Paramout vydal i oficiální synopsi snímku: „Příběh filmu se točí okolo Gerryho Lanea, který cestuje kolem světa a závodí s časem, aby zastavil zombie pandemii, jež ničí armády i vlády a hrozí zdecimováním celého lidstva.“

Což je značný odklon od knižní předlohy, ve které Lane pouze jakožto reportér prezentoval řadu konkrétních příběhů či událostí a skládal tak před čtenářem mnohavrstevnatou mozaiku nákazou postiženého světa. Takovýto koncept šel na plátně asi prezentovat dost těžko a nějakým způsobem se zjednodušovat muselo, ale stejěn se na internetu se strhla velká debata o tom, jestli výsledný film pořád ještě bude hodný jména World War Z. Rozruch vyvolala také přístupnost PG13 (film je přístupný dětem od třinácti let), na zombie film poměrně neobvyklá.

Natáčení je již v plném proudu a premiéra filmu byla stanovena na 21. prosince 2012. Čekání si můžete zkrátit třeba prohlížením prvních artworků a neoficiálních fotek - najdete je v galerii. Kromě fotek jsme pro vás vybrali také ta nejpovedenější videa z natáčení, kde si můžete prohlédnout masovou paniku v akci, několik bouraček, popřípadě efektní přeměnu člověka v zombie. Davové scény jsou poměrně působivé i v  takhle v syrovém stavu, takže si dokážete představit, jaká síla by to mohla být, až se na nás davy vyvalí v oficiálním traileru. Redakce FF se na něj začíná pomalu těšit.

 

Zombie útočí

 

Zběsilý úprk před zombiemi I

 

Zběsilý úprk před zombiemi II

 

Zběsilý úprk před zombiemi III

 

Zombie skáče na auto

 

Bouračka I

 

Bouračka II

 

Galerie: 8

World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu World War Z: Svět čeká válka se zombíky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest