Star Wars: Poslední z Jediů - Rian Johnson o Snokovi a Kylo Renovi

Star Wars: Poslední z Jediů - Rian Johnson o Snokovi a Kylo Renovi | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
K tomu nové fotky a informace o postavě herečky Laury Dern.

Nejvyšší vůdce Snoke je vedle původu Rey pravděpodobně největší záhadou nové trilogie Star Wars. Od premiéry Epizody VII se k nám prostřednictvím knih, komiksů či her (nový Battlefront II) dostávají určité náznaky, které nám poodhalují, co by tato záhadná bytost mohla být zač. Pokud chcete vědět, co všechno prozatím o Snokovi víme, podívejte se na poslední odstavec tohoto článku. Je ovšem nutné říct, že obsahuje potenciální spoilery, čili pokud chcete jít do kina s úplně čistým štítem, raději se poslednímu odstavci vyhněte. K této postavě, a zároveň ke Kylo Renovi, se nicméně v nejnovějším rozhovoru vyjádřil režisér Posledního z Jediů, Rian Johnson, a k oběma postavám měl co říct.

Rian Johnson v nejnovějším rozhovoru přirovnával postavu Snokea k císaři Palpatinovi v té podobě, v jaké jsme jej znali v původní trilogii. Prequelová trilogie nám dopodrobna odhalila, kdo byl Palpatine původně zač, nicméně v původní trilogii byl pouze jakási tajemná bytost, která vysoce ovládala Temnou stranu a tahala za nitky v pozadí, přičemž na scénu vystoupila ve chvíli, kdy to bylo opravdu potřeba. Velmi podobným způsobem se Rian Johnson dívá i na Snokea, i když se samozřejmě jedná o zcela jinou postavu z hlediska jeho původu a minulosti. Ta je mimochodem velmi pečlivě zpracována, Rian Johnson ovšem uvádí, že to není ten primární element, kolem kterého se nový film točí. Snokea uvidíme v novém filmu mnohem více a také se o něm něco dozvíme, nicméně plné odhalení toho, kdo doopravdy je, si pro nás tvůrci pravděpodobně ještě šetří do Epizody IX.

Rian Johnson se také vyjádřil k postavě Kylo Rena. Dle Rianových slov bylo psaní této postavy neskutečná zábava. Zároveň mluvil o tom, že vedle Rey je právě i Kylo určitým tahounem této nové trilogie a pomáhá jí v tomto temnějším filmu dostat se do více dospělejší atmosféry. Zároveň Rian řekl, že i přes to, co Kylo v Epizodě VII udělal svému otci, tak je stále možné se do něj určitým způsobem vcítit kvůli jeho neustálému vnitřnímu boji a konfliktům, což je na něm právě jedna z těch nejzajímavějších věcí. Vedle toho pak stojí i jeho pochybnost o tom, kterou cestou by se měl Kylo vydat. Ve svém vzoru vidí stále svého dědečka, Darth Vadera, ke kterému mu ovšem stále ještě něco chybí. Jak s tím naloží a jakou cestou se nakonec vydá, to uvidíme již velmi brzy v kinech.

Na závěr vám pak v galerii přinášíme dvě nejnovější fotky postavy Amylin Holdo, kterou hraje herečka Laura Dern (Jurský park). Tato postava bude součástí Odboje a měla by mít ve filmu několik scén s Leiou. Přestože je tato postava ve Star Wars nová, tak se již pomalu začíná dostávat do oficiálního kánonu a to například v jedné z nejnovějších knížek Leia: Princess of Alderaan, která se odehrává před původní trilogií. Když už je řeč o kanonických knížkách, dostáváme se ke slíbeným informacím o Snokovi. Znovu ovšem říkám, že se jedná o potenciální spoilery, čili zvažte, zda chcete číst dál.

 Nuže tedy, identita Nejvyššího vůdce Snoka nám byla nejvíce poodhalena v knižní sérii Aftermath prostřednictvím císaře Palpatina. Palpatine se během vlády Impéria snažil expandovat do Neznámých regionů, aby tam údajně našel nějaký původ či zdroj Temné strany. Později odtud pomocí Síly ucítil jakési volání. Bylo to volání někoho/něčeho velmi prastarého a velmi silného v Temné straně. Palpatine se ovšem díky své porážce v Epizodě VI do Neznámých regionů již nestihl vydat, nicméně jedním z jeho předem určených rozkazů v případě jeho smrti bylo stáhnout se právě do Neznámých regionů. Zde by pak ideálně ona tajemná osoba pomohla díky svým schopnostem přebudovat pozůstatky Impéria a začít znovu. Přestože identita této tajemné osoby či tajemné moci v Neznámých regionech nebyla v knihách záměrně prozrazena, je téměř jisté, že se jedná právě o Snokea. Snoke je tedy podle všeho jakousi záhadnou starodávnou bytostí, která je nesmírně mocná v Temné straně a možná dokonce pochází již z dob Staré republiky. To už jsou ovšem jen nepotvrzené zprávy. Pokud by to ovšem byla pravda, měl by pak Disney vedle zájmu fanoušků další dobrý důvod k tomu udělat v budoucnu filmy právě o Staré republice, které by se kromě již některých známých postav z Expandovaného univerza zaměřily právě i na původ a zrození Snokea.

Co tomu říkáte? Líbí se vám možné vysvětlení Snokeova původu na základě kanonických knížek? A myslíte si, že by se jeho postava dala využít ve filmech o Staré republice, pokud je s ní Snoke opravdu spjat? Dejte nám vědět v komentářích.

Rey učinila první krůčky do širého světa ve Star Wars: Síla se probouzí a společně s Finnem, Poem a Lukem Skywalkerem bude ve své epické cestě pokračovat, v další kapitole ságy Hvězdných válek, ve Star Stars: Epizodě VIII. Z minulého filmu se vrací Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a Andy Serkis. Nově je doplní Benicio Del Toro, Laura Dern a Kelly Marie Tran. Režíruje a scénář napsal Rian Johnson. Datum české premiéry je stanoveno na 14.12. 2017.

Zdroj: Empire

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Star Wars: Poslední z Jediů - Rian Johnson o Snokovi a Kylo Renovi | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů - Rian Johnson o Snokovi a Kylo Renovi | Fandíme filmu Star Wars: Poslední z Jediů - Rian Johnson o Snokovi a Kylo Renovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest