Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování

Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrci a Stephen King o očekávané filmové adaptaci, plus nejnovější záběry z filmu.

Od premiéry filmu Temná věž, ambiciózní adaptace slavné knihy proslulého Stephena Kinga nás dělí jen něco přes měsíc, a studio Sony Pictures vydalo nejnovější featurette. Ve dvouminutovém videu mluví oba hlavní protagonisté, Idris Elba a Matthew McConaughey, o svých postavách. K filmu se krátce vyjadřuje i Stephen King. Režisér Nikolaj Arcel se zase o své novince rozpovídal v rozhovoru pro IGN. Snímek dle jeho slov nebude doslovnou adaptací, spíše bude příběh hlavního hrdiny určitým způsobem rozvíjet, což byl od počátku záměr, a tak to také autor předlohy chtěl. Ten byl tvůrcům dle Arcela velmi nápomocen, když jim dokonce poslal scénář s jeho podněty a připomínkami. Samotný film prý hodnotí pozitivně, měl se vyjádřit ve smyslu, že to není úplně jeho kniha, ale zpracování vystihuje ducha jeho slavného díla. Když vezmeme v potaz, že Stephen King bývá k filmovým adaptacím svých knih nezřídka celkem kritický, mohla by režisérova slova budit lehký optimismus. Výsledek budeme moci posoudit už 3.8., kdy má v našich kinech Temná věž premiéru.

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Film režíruje Nikolaj Arcel, scénář napsali společně s Arcelem Akiva Goldsman, Jeff Pinkner a Anders Thomas Jensen. Produkují mimo jiných Ron Howard a Stephen King. Datum české premiéry je stanoveno na 3. srpna 2017, datum slovenské na 24.8.

Zdroje: IGN

Galerie: 6

Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu Temná věž není adaptace, ale parafráze a pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest