Temná věž se může pochlubit stylovým plakátem

Temná věž se může pochlubit stylovým plakátem | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Plakáty nemusí pořád dokola jen opakovat ty samé motivy.

Většina hollywoodských velkofilmů na plakátech originalitou nepřekypuje. Převažují do mrtva vyphotoshopované hlavy hrdinů, popřípadě je doplní nějaké ty poletující trosky. Temná věž je podstatně nápaditější. Na posteru vidíme newyorskou ulici, hrdiny filmu a záporáka. New York je hlavním dějištěm filmu. To, že je vzhůru nohama symbolizuje, že všechno není v pořádku, že jsou ve hře nadpřirozené síly, popřípadě, že je tu ještě nějaký protisvět. Ten můžeme číst i v negativním prostoru mezi mrakodrapy. Tam se samozřejmě ukrývá také titulární věž. Věž, která zároveň jako by dělila svět na části. Opozice Pistolníka (Idris Elba) s Jakem (Tom Taylor) proti Muži v černém (Matthew McConaughey) je více než zřejmá. Takže palec nahoru a jen víc takových plakátů, které se nebojí zapojit fantazii.

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Film režíruje Nikolaj Arcel, scénář napsali společně s Arcelem Akiva Goldsman, Jeff Pinkner a Anders Thomas Jensen. Produkují mimo jiných Ron Howard a Stephen King. Datum premiéry je stanoveno na 27. 7. 2017.

Temná věž

04.08.2017 | USA, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi, Fantasy, Horor, Western
Info o filmu

Galerie: 2

Temná věž se může pochlubit stylovým plakátem | Fandíme filmu Temná věž se může pochlubit stylovým plakátem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest