Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují

Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Baneovi asi opravdu nebude rozumět a Kočičí žena dokáže vystrčit drápky. AKTUALIZOVÁNO: 6 nových fotek a masivní nářez informací

AKTUALIZACE 2: Přidali jsme ještě 7 starších fotek, které se objevily v lepší kvalitě

AKTUALIZACE: Konečně jsou tu podrobnosti z článku EW. Dole v galerii najdete šest nových fotek, ty nejzajímavější informace přímo z článku následují pod nadpisem "Novinky z magazínu EW". 

Nové číslo magazínu Enterteinment Weekly přinese článek o TDKR, a tak se téměř určitě můžeme těšit na nové fotky a informace. Zatím pro vás máme alespoň obálku s Batmanem a Catwoman (najdete dole v galerii) a několik základních informací, kterými se magazín snaží navnadit čtenáře.

O postavě Banea Christopher Nolan prohlásil, že kombinací fyzické síly a záměrného zla. Není to šílenec, není vyprovokovaný, jedná cíleně. Znovu je také adresováno padouchovo mumlání pod maskou. Filmaři opět nepřímo dali najevo, že s Baneovou špatnou srozumitelností nehodlají nic dělat. Padouchovi prý nebude rozumět proto, aby se vzdal hold jeho karibskému původu a jeho inteligenci, ať už to znamená cokoliv. Podle Toma Hardyho se mumláním vůbec nemáme rozptylovat, někdy v průběhu filmu se prý chytneme. Nu, ještě že u nás film poběží s titulky.

Kočičí žena Anne Hathaway prý tentokrát nebude pouze lascivní svůdnice nebo roztřesená troska. Máme čekat záludnou krásku a prvotřídní zlodějku. Selina Kyle udělá všechno proto, aby ochránila sebe i své blízké, což jí občas může svést na temnou stranu síly. Aby Anne Hathaway roli zvládla, musela začít okamžitě trénovat, protože jí Christopher Nolan oznámil, že bude muset většinu akčních scén zvládnout sama. Za příklad jí dal Josepha Gordona-Levitta, který na scénu v pohyblivé chodbě v Inception trénoval plné dva měsíce!

Christopher Nolan nadále tají, co může, ale doufejme, že se z článku EW dozvíme alespoň pár zajímavostí.

 

Novinky z magazínu EW

TDKR se odehrává osm let po událostech Temného rytíře. V Gothamu panuje mír, ale Bruce Wayne se pořád ještě fyzicky i psychicky zotavuje z tragických událostí s Jokerem a Harveym Dentem. Batman na sebe vzal vinu za Harveyho hříchy, aby Gothman dál mohl čerpat inspiraci z jeho odkazu, ale na Temného rytíře se pořád ještě nadává a nikdo neví, kam se poděl. Staří spojenci, Alfréd a Lucius Fox, a potenciální nová láska Miranda Tate se snaží Bruce povzbudit a zatím se ke Gothamu blíží dvě nové hrozby, které Batmana donutí k návratu.

Baneova motivace zůstává jedním z největších tajemství TDKR, ale Nolan se domnívá, že, podobně jako v případě Jokera, budou jeho hodnoty a politické názory fanoušci hodně probírat. Tom Hardy o Baneovi říká: „Jokerovi bylo všechno jedno. Byl to milovník chaosu a destrukce, který chtěl zkrátka vidět svět hořet. Bane takový není. Je vypočítavý a puntičkářský, své plány má perfektně promyšlené.“

Batmanova trilogie nebyla nikdy dopředu naplánovaná. Tvůrci se do každého dalšího filmu vždycky snažili ze sebe dát to nejlepší, co v danou chvíli dokázali vymyslet. Rozhodně nic neschovávali na později a pokaždé měli pocit, že už řekli všechno, co říct chtěli. Christopher Nolan akorát tušil, že ho čeká natáčení celé trilogie a dopředu vymyslel, jak by chtěl ukončit příběh Bruce Waynea. TDKR tak trilogii myšlenkově uzavírá, i když byl připravován, jako samostatný film.

Může po takovýchhle náznacích Bruce Wayne vůbec trilogii přežít? Christian Bale nepřímo odpovídá: „Chtěli jsme ukázat muže, který stárne, který už má nejlepší léta za sebou. A teď ho čeká souboj s ohromující fyzickou silou, kterou disponuje právě Bane. Načasování rozhodně není pro Bruce ideální“.

Nolan dále dodává, že byl v pokušení dostat do filmu co nejikoničtější záporáky, ale zároveň museli pasovat do jeho realističtějšího pojetí. Proto se nakonec rozhodl pro Kočičí ženu, která patří mezi Batmanovy nejméně nadpřirozené oponenty. Je to vynalézavá zlodějka a tak trochu záhada. Možná i pro ni samotnou. Anne Hathaway o ní dodává: „Nolan rozhodně nekopíruje Michelle Pfeifer, přišel se svým vlastním pohledem na Kočičí ženu“. Hathaway Nolan obsadil proto, že podle něj dokáže zahrát právě onu záhadnost, která postavu obklopuje. Musí nás přesvědčit o tom, že víme, kdo to je, i když nic takového není napsáno ve scénáři a ani ve filmu to není konkrétně řečeno.

Na úplný závěr citát Anne Hathaway: „TDKR je epický katastrofický film“. Už aby byl červenec!

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 14

Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Batman a Catwoman pózují | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest