Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje

Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Bude mít film 4 hodiny? Rozmetá zemětřesení Gotham na padrť?

Podobně jako nedávno Avengers, dočkal se i The Dakr Knight Rises své první projekce. Podle THR Christopher Nolan promítl hrubý sestřih filmu vedení studia Warner Bross. Filmař Ryan Toussieng pak na svém twitteru uvedl, že i tahle nehotová verze filmu sklidila potlesk ve stoje. K události přijela se svou troškou do mlýna i MTV, která informovala, že hrubý sestřih měl 4 hodiny. Což je samozřejmě záměrně přehnané číslo, ale dá se z něj usuzovat, že by závar Nolany trilogie mohl být opravdu dlouhý. Temný rytíř měl 152 minut, tak uvidíme, jestli ho jeho následovník překoná. Dále jsme pro vás shromáždili ty nejzajímavější střípky informací, které se kolem TDKR šustly.

 

Temný rytíř povstal bude válečný film

Stejně jako všichni ostatní, ani sám Tom Hardy nemá s Baneovým špatně srozumitelných chraptěním problém. Uvedl to v rozhovoru pro MTV. Producentka Emma Thomas Hardyho pochválila za jeho výraznou fyzickou proměnu a o postavě Kočičí ženy uvedla, že si u ní nikdy nebudeme jistí, na čem jsme (Total Film). Kostýmní návrhářka Lindy Hemming v rozhovoru pro magazín GQ uvedla, že Baneův kostým navrhovala jako kombinaci diktátora s revolucionářem. Batmanův kostým prý doznal jen minimálních změn, které všechny vycházejí z příběhu!

Tully Summers, který pro TDKR dělal výtvarné návrhy, se zpětně vyjádřil k fotografiím, které unikly z placu a ještě jednou upozornil, že mají jen velmi malou výpovědní hodnotu (i když už v téhle hrubé podobě je podle mě film poměrně působivý). U takhle velkých produkcí je každý záběr pečlivě naplánovaný podle storyboardů, i kamera má svou choreografii a bez znalosti kontextu nelze rozpoznat skutečné měřítko, jaké bude mít výsledný produkt. Temný rytíř povstal, bude podle Summerse vpravdě válečný film. (Cinewebradio)

A když už je řeč o kameře, tak se sluší zmínit, že Nolanův dvorní kameraman Wally Pfister chystá svůj celovečerní režijní debut. O snímku se zatím neví nic bližšího, pouze tolik, že natáčení začne na podzim, a že scénář napsal nováček Jack Paglen. Pfister už v minulosti natočil řadu působivých reklam, takže se jistě máme na co těšit.

 

 

 

Radikální soundtrack

To Hans Zimmer se plně soustředí na Batmana. K TDKR nepřistupuje podle svých slov jako k pokračování, ale jako k samostatnému filmu. Podařilo se mu přesvědčit Warnery, aby mu na dva dny najali orchestr nevídaných rozměrů a nakonec se mu prý pro snímek podařilo zkomponovat zhruba 25 minut opravdu radikální hudby. V červenci si povíme, jestli to nebyly jen velkohubé kecy. (LA Times)

Gary Oldman se v rozhovoru pro Collider pro změnu pochlubil, že měl při natáčení možnost sledovat emocionálně vypjatou scénu, které dominuje vynikající Michael Caine, alias Alfréd (Že by pláč z traileru?). Oldmanů komisař Gordon je také hrdinou nejnovější synopse: Když komisař Gordon odhalí plán, který má zničit město zevnitř, Bruce Wayne se musí vrátit do akce jako Batman. Už na něj čekají tajemná Selina Kyle a Bane, smrtící protivník, který rozhodl rozdrtit Batmanův odkaz na prach. (Daily Blam)

Dole v galerii najdete několik nových obrázků. Obecně jde o promoarty, hračky apod. Prohlédnout si tam můžete například hračky Alfréda a Johna Blakea, Kočičí ženu s nezvyklou pistolí v ruce nebo Banea, který stojí na Batmanově zkrvavené masce. Že by symbolika? Za fotkou následují spoilery, takže pokud je nechcete číst, scrollujte opatrně.

 

 

Spoilery

Se zajímavou teorií přišel server Comic Book Movie, který se domnívá, že se Bane pokusí v Gothamu vyvolat umělé zemětřesení, a že film bude částečně inspirovaný komiksem No Mans Land (Země nikoho). Ten pojednává o velkém zemětřesení, které z Gothamu udělá válečnou zónu plnou bojujících gangů a uprchlých zločinců. Vláda se z toho důvodu rozhodne odříznout Gotham od zbytku země. Batman, komisař Gordon a jejich další spojenci musí město pracně dostat zpět pod kontrolu.

Čeho si na Comic Book Movie všimli? Pracovní název filmu byl Magnus Rex, což je stejné jméno, jaké bylo v Norsku použito pro pokusy se seizmickou aktivitou. Bane také ve filmu plánuje použít „Nástroj vašeho osvobození“, alias velkou kulatou „bombu“, kterou si můžete prohlédnout dole v galerii. V traileru jsme pak mohli vidět, co tahle geologická mašinka dokáže. Teorii by dále měly podporovat barikády aut (odříznutí od světa) a válka s gangy v traileru, stejně jako krátké video, ve kterém John Blake (Joseph Gordon-Levitt) možná maluje graffiti na stěnu domu. V komiksu tak soupeřící strany značkovaly svoje území. Už dříve jsme také viděli fotky Tumbleru propadnutého do díry v silnici (viz galerie) a Batman má pro používání vznášedla zvaného The Bat také jistě nějaký důvod. A co jsme viděli na konci prvního teaseru? Správně, rozpadající se město. Že by snad Bane opravdu plánoval Gotham srovnat se zemí?

Zdroje obrázků: ComicBookMovie, Modern Myth Media, MTV, Buzz Focus, Official TDKR Community

Temný rytíř povstal

20.07.2012 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 10

Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu Temný rytíř povstal: Hrubý sestřih sklidil ovace ve stoje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest