Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky

Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Temná věž přistoupí k adaptaci předlohy vskutku netradičně. Na fotkách z natáčení jsou k vidění Idris Elba, Matthew McConaughey a Tom Taylor.

Článek obsahuje spoilery ke knižní předloze i samotnému filmu!

Natáčení Temné věže je v plném proudu, takže tu pro vás máme nové fotky z placu i nějaké čerstvé zprávy o filmu. Předně stojí za pozornost vzhled Randalla Flagga alias Muže v černém, kterého pistolník Roland Deschain (Idris ElbaPacific Rim) pronásleduje přes poušť. Jde o padoucha, kterého ztvární Matthew McConaughey (Interstellar), a evidentně se dočkáme nového prostředí i upraveného vzhledu. To jestli je to ideální vzhled posoudí fanoušci. Osobně jsem Muže v černém při čtení vnímal víc jako postavu zahalenou tajemstvím. Co ostatní čtenáři knihy? Jak to vnímáte? Ovšem McConaughey je talentovaný herec, a co do role padoucha vložil, poznáme až z prvních trailerů. Na fotkách se nachází v New Yorku, kde se bude odehrávat část filmu.

Bylo již zmiňováno, že nepůjde o přímou adaptaci první knihy, a že film se bude od předlohy mírně lišit. Podle některých náznaků Stephena Kinga je tu dokonce možnost, že film bude určitým způsobem posouvat Pistolníkův příběh dál. Tedy, že opravdu nepůjde o doslovnou adaptaci, ale příběh, který má šanci být sám o sobě kompaktní a zároveň silně vycházet z předlohy. To potvrzují i nejnovější fotky, na kterých je k vidění Roland společně s Jakem (Tom Taylor – seriál Doctor Foster), chlapcem z našeho světa. Na nich je k vidění jedna zásadní věc, a sice roh, který Roland v knize obdržel až na úplném konci své pouti k Temné věži.

V knize je odhaleno, že k věži už putoval nesčetněkrát a až tento roh mu má umožnit vystoupit z nekonečného koloběhu a dokonat jeho pouť. To ovšem znamená, že současný filmový příběh se jednak nutně bude lišit, protože ne všechny Pistolníkovi cesty jsou totožné, ale především je tu šance, že svou pouť může dokonat! To je něco co, se v knize nestalo a tím dostává film příběhově úplně jiný rozměr. V určité rovině jde tedy nejen o adaptaci, ale také o pokračování knihy. Co to všechno bude znamenat, začneme rozkrývat už 16. února příštího roku, kdy první film ze zamýšlené série vstoupí do kin.

Na závěr doplňme kousky z rozhovoru s Idrisem Elbou. Film by měl být opravdu akční a plný pistolnické střelby. Idris Elba ale dodává, že nepůjde o western. Je to fantastický svět, je tam velké množství přestřelek, ale atmosférou to nejde do divokého západu. Nicméně Idris Elba si své kolty pochvaluje a přiznává, že měl radost, kdykoliv došlo na možnost je tasit. Pokud by tu měla být nějaká podobnost s westerny, tak podle Elby spíše ve stylu filmů Sergia Leoneho (Hodný, zlý a ošklivý).

Co na to říkáte? Zaujal vás filmařský přístup k adaptaci, který autor předlohy podle všeho sám posvětil?

Dnes už osmidílná série (1982 – 2012) se žánrově pohybuje na rozhraní fantasy, sci-fi, hororu a westernu a odehrává se ve světě, který připomíná divoký západ, ale funguje v něm de facto feudální společnost, objevují se prvky magie, ale také technologické relikty z vyspělé, leč dávno zapomenuté civilizace. Hlavním hrdinou je pistolník Roland Deschain, poslední z artušovského rytířského řádu, který se snaží najít bájnou Temnou věž, která je podle legendy spojnicí všech existujících světů.

Věž může zachránit Rolandův rozpadající se svět, ale zároveň se jí snaží dosáhnout také „muž v černém“, ďábel mnoha jmen a tváří, nestárnoucí černokněžník, který chce skrze věž vládnout zdánlivě nekonečným světům. Rolandovy skutečné pohnutky a motivy při tom všem zůstávají zahaleny tajemstvím. Aby dokázal splnit svůj úkol, musí z našeho světa do toho svého přivést mladého feťáka Eddieho, beznohou Susannah a jedenactiletého chlapce Jakea, kteří mu s jeho misí pomohou.

Film režíruje Nikolaj Arcel, scénář napsali společně s Arcelem Akiva Goldsman, Jeff Pinkner a Anders Thomas Jensen. Produkují mimo jiných Ron Howard a Stephen King. Datum premiéry je stanoveno na 17.2. 2017.

Zdroje: Coming Soon, Just Jared, Interview Magazine, Stephen King

Temná věž

04.08.2017 | USA, Jihoafrická republika
Akční, Sci-Fi, Fantasy, Horor, Western
Info o filmu

Galerie: 14

Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu Temná věž se zásadně odkloní od předlohy + nové fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest