Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář

Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Ridley Scott neváhá a chce kout železo, dokud je žhavé.

Vetřelec: Covenant dorazí do kin 18. 5. Od Promethea, na kterého snímek navazuje, uplynulo už skoro pět let, avšak na další vetřelecký film bychom tak dlouho čekat nemuseli. Ridley Scott totiž nechal napsat scénář pokračování už v době, kdy natáčel Covenant. Příští rok (nebo snad ještě letos, Scott s novináři mluvil už loni, při natáčení Covenantu, jen tak dlouho trvalo, než novináři směli své reportáže zveřejnit) je Scott připravený znovu natáčet a premiéra pokračování by měla přijít s dvouletým odstupem, potenciálně tedy v roce 2019.

Ridley už v minulosti mluvil o tom, že Covenant pořád ještě nemusí být přímým prequelem Vetřelce z roku 1979. Kolik těch filmů nakonec bude, bylo vždycky takové nejisté, během natáčení Covenantu však byla před novináři zmiňovaná prequelová trilogie. Pokud by chtělo studio Fox v případě úspěchu točit nějaké další filmy, tak jejich přípravy už by se asi Scott neúčastnil. Vůbec poprvé byla vypracována alespoň stručná (asi desetistránková) bible, která shromáždila základní pravidla a fakta, aby měly filmy jasně danou kontinuitu a neodchylovaly se od podstaty Vetřelce. Tahle pravidla by byla závazná i pro Neilla Blomkampa, pokud nakonec jeho film bude skutečně schválený a natočený.

Co vy na to? Zamlouvá se vám představa kompletní prequelové trilogie k Vetřelci od jednoho autora? Nebo byste byli raději, kdyby Scott upřel svou energii zase někam jinam?

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. V hlavní roli Katherine Waterston, dále hrají Danny McBride, Demián Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Camern Ejogo, Callie Hernandez, Billy Crudup a Alexander England. Režíruje Ridley Scott, na scénáři se podíleli Michael Green, Jack Paglen a John Logan. Datum české a slovenské premiéry je naplánováno na 18.5. 2017.

Zdroje: Sydney Morning Herald, Joblo

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Pokračování už má hotový scénář | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest