The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě

The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Je tu nový trailer na očekávaný thriller ze světa sociálních médií s Emmou Watson v hlavní roli.

Skynetu se bát nemusíte, protože stroje už dávno vyhrály. K obrazovkám jsme často přilepení těsněji než mimino k matčině lůnu. K obrazovkám nás do velké míry ženou sociální sítě, svět pak sledujeme buď přímo fyzicky přes nějaký ten mobil nebo foťák anebo přinejmenším realitu vnímáme skrze prisma virtuálního prostoru (Aneb kdy naposledy jste šli do restaurace, která neměla na netu dost hvězdiček a kolik jste si na místě pořídili selfie?). Výborně se s tématem před časem vypořádala epizoda aktuální řady seriálu Black Mirror a na stejné hřiště už za pár měsíců vyběhne také Emma Watson, hrdinka thrilleru The Circle.

Nejnovější trailer opět ukazuje The Circle jako na první pohled idealistickou technologickou společnost ze Silicon Valley, která chce skrze moderní technologie změnit svět k lepšímu. Idea získá první trhliny už ve chvíli, kdy technologický guru v podání Toma Hankse předestře zásadní tezi, že permanentně sledovaní lidé se chovají lépe, podají lepší výkony a následně tak pomohou celý svět posunout kupředu. Čistě teoreticky to může být pravda, ale všechny negativní důsledky a možnosti zneužití už se neřeší. Od toho je tu ale postava v podání Watson, aby nám ta negativa předvedla na vlastní kůži.

The Circle (Kruh) je napínavý moderní thriller, který se odehrává v blízké budoucnosti. Hrdinka Mae (Emma Watson) získá místo v jedničce ve světě technologií a sociálních sítích a vnímá to jako životní příležitost. Rychle stoupá po firemním žebříčku a zakladatel společnosti Eamon Bailey (Tom Hanks) ji přesvědčí, aby se zúčastnila zlomového experimentu, který posouvá hranice soukromí, etiky a osobní svobody. Účast v experimentu začne ovlivňovat životy a budoucnost její rodiny, přátel a celého lidstva.

Dále hrají John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Bill Paxton a Ellar Coltrane. Režíroval a scénář napsal James Ponsoldt, který vycházel z povídky od Davea Eggerse. Datum české i slovenské premiéry je naplánované na 27. 4. 2017

The Circle

26.04.2017 | USA
Sci-Fi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 7

The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu The Circle: Šmírácký techno-thriller se děsivě blíží realitě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest