Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer

Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Chystá se také sedmiminutové IMAX preview, které nám o filmu prozradí víc. AKTUALIZOVÁNO: Trailer možná ještě dnes

AKTUALIZACE: Trailer jsme čekali v pátek, ale možná se objeví ještě dnes. Na Facebooku filmu se objevil live-stream, který rytmicky odbíjí čas a ukazuje statické záběry z Dankerku. Všichni tak nějak podvědomě tušíme, že stream nevznikl jen tak, a že jeho velkým finále nejspíš bude představení traileru. Jen nevíme, kdy přesně k němu dojde. Streamy na Facebooku jsou limitované čtyřhodinovou délkou a tohle video běží už od 16:00! Tak zůstaňte zůstaňte na příjmu, jakmile se trailer objeví, tak vám jej naservírujeme. Stream najdete na konci článku.

Původní článek 13.12.: Dole v galerii můžete vidět první plakát k očekávanému válečnému dramatu Christophera Nolana, nazvanému jednoduše Dunkirk, podle města, ve kterém během druhé světové války proběhla velkolepá evakuace spojeneckých sil. V komentářích můžete tipovat, jestli zády ke kameře stojí Harry Styles, původem zpěvák z kapely One Direction, který ve filmu dostal jednu z rolí mladých vojáků. Společně s Rogue One bude v kinech promítaný také nový trailer. Stoprocentní je nasazení v amerických kinech, a pokud by se nasazení online mělo řídit právě jimi, uvidíme upoutávku zřejmě v pátek našeho času. Mohla by však být zveřejněná i dříve, pokud bude premiéra traileru spojená i s mezinárodním uvedením Rogue One.

V patnácti kinech IMAX se Rogue One bude promítat ze 70mm filmového pásu, na který studio nechalo udělat přepis a právě v těchto kinech bude společně s hlavním programem exkluzivně uvedené také sedmiminutové preview z Dunkirku. Něco podobného mohli (vybraní) diváci zažít už společně s Temným rytířem a následujícími Nolanovými IMAX projekty, a tak nejde o žádné velké překvapení. Akorát těch kin, ve kterých je možná 70mm IMAX promítat, je pořád méně a méně. Což je velká škoda, protože válečné drama se velkorysému formátu vyloženě nabízí. V případě Dunkirku Nolan na vtahující formát údajně natočil zhruba 100 minut z filmu. Nejbližší kino, kde snímek v téhle podobě půjde zažít, bude pravděpodobně až v Londýně. Prozatím se tedy můžeme těšit alespoň na zahraniční ohlasy ze sedmiminutového preview.

Snímek pojednává o operaci Dynamo. Ta měla na přelomu května a června roku 1940 za cíl evakuovat britské a francouzské vojáky spojeneckých sil z francouzského přístavního města Dunkerque a okolních pláží. Evakuaci předcházela silná německá ofenziva, která spojenecká vojska rozdělila na dvě skupiny. Jižní skupina nejprve měla nařízeno zaútočit a opět se spojit se zbytkem protiněmeckých sil. Úkol se ale ukázal jako nesplnitelný a nakonec byla skutečně zahájena masivní evakuace, během které z Francie odplulo ve zhruba 800 lodích více než 300 tisíc vojáků. Evakuace trvala osm dní a její úspěch je považován takřka za zázrak.

V dospělých rolích hrají Cillian Murphy, Tom Hardy, Kenneth Branagh a Mark Rylance. Do hlavních rolí mladých vojáků si režisér vybral nováčky. Konkrétně to jsou: Fionn Whitehead, Jack Lowden, Aneurin Barnard a Harry Styles z kapely One Direction. Natáčet se bude na kamery IMAX a obyčejné 65mm kamery, po Interstellaru Christopher pokračuje ve spolupráci s kameramanem Hoytem van Hoytemou. Hudbu složí Hans Zimmer, Nolan vedle režírování také napsal scénář. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 20.7. 2017.

Zdroje: Deluxe Digital Cinema, Slashfilm

Dunkerk

19.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Nizozemsko
Akční, Drama, Historický, Thriller, Válečný
Info o filmu

Galerie: 12

Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu Dunkerk: První plakát a kdy dorazí trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest