Christopher Nolan chystá válečný velkofilm

Christopher Nolan chystá válečný velkofilm | Fandíme filmu
Warner Bros.
Po futuristické výpravě do vesmíru zabrousí oblíbený režisér do historie. Vyhlédl si více než slušné herecké obsazení.

Uznávaný režisér Christopher Nolan je tajnůstkář a o svých chystaných projektech obvykle příliš nemluví. O nástupci sci-fi Interstellar jsme věděli jen to, že bude mít premiéru v českých kinech 20.7. 2017. Postupně se ale záhadný projekt začíná odhalovat.

Film se bude jmenovat Dunkirk (u nás nejspíš tedy Dunkerque) a bude pojednávat o operaci Dynamo. Ta měla na přelomu května a června roku 1940 za cíl evakuovat britské a francouzské vojáky spojeneckých sil z francouzského přístavního města Dunkerque a okolních pláží. Evakuaci předcházela silná německá ofenziva, která spojenecká vojska rozdělila na dvě skupiny. Jižní skupina nejprve měla nařízeno zaútočit a opět se spojit se zbytkem protiněmeckých sil. Úkol se ale ukázal jako nesplnitelný a nakonec byla skutečně zahájena masivní evakuace, během které z Francie odplulo ve zhruba 800 lodích více než 300 tisíc vojáků. Evakuace trvala osm dní a její úspěch je považován takřka za zázrak.

Podle prohlášení studia Warner, se kterým Nolan film opět připravuje, se bude jednat o akční thriller, natočený částečně na obří formát IMAX a částečně na 65mm kamery, které použil např. Quentin Tarantino při natáčení Osmi hrozných. Christopher si k filmu sám píše scénář, i když zatím nevíme, zda mu pomáhá jeho tradiční spolupracovník, bratr Jonathan Nolan. Produkovat bude jako obvykle Nolanova manželka Emma Thomas.

Natáčet se začne v květnu ve Francii, z velké části by se mělo točit v exteriérech, nezřídka na lokacích, kde se odehrály vlastní skutečné události. V Londýně probíhá casting mladších postav, do kterých by měli být obsazeni samí nováčci. Do rolí starších charakterů si Nolan vyhlédl Toma Hardyho (Temný rytíř povstal, Počátek), Kennetha Branagha (Valkýra, Jack Ryan) a Marka Rylance (Most špionů, The Wolf Hall). O jejich obsazení se momentálně jedná.

S válečnou tematikou se Nolan potká vůbec poprvé, ale mohla by jeho rozmáchlému stylu sedět, co říkáte?

Zdroje: Variety, La Voix du Nord

Dunkerk

19.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Nizozemsko
Akční, Drama, Historický, Thriller, Válečný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest