Inhumas: Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu

Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zničí chystaný seriál šance na natočení celovečerního filmu? A co to znamená pro vztahy filmové a televizní části Marvelu?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Tuhle variantu vykreslili Agents of S.H.I.E.L.D., o královské rodině by měl vyprávět nový seriál. O čem přesně by tedy pojednával případný film, když na něj vlastně „nic nezbylo“? K pouhému přidání televizních postav do svých týmovek se dosud Marvel Studios stavěly značně vyhýbavě, takže se nezdá příliš pravděpodobné, že by najednou studio chtělo k nějakému seriálu natočit přímé pokračování. A je to jedině logické. V Marvel Studios si dávají záležet na tom, aby jejich filmy byly srozumitelné pro co největší množství diváků. A něco takového samozřejmě nejde zaručit u snímku, co by měl navazovat na seriál, který rozhodně nebude sledovat každý, kdo by chtěl vyrazit do kina! A chtěl by vůbec filmový Marvel pracovat s herci, které do rolí obsadil někdo úplně jiný?

Inhumans ve filmové části Marvel Universe zkrátka v tuhle chvíli působí dost neuvěřitelně. Oznámení seriálu je tak buď začátkem intenzivnější spolupráce televizní a filmové odnože Marvelu, anebo naopak další důkaz toho, že se obě oddělení od sebe nadále vzdalují. Z hlediska vyprávění silných příběhů, které se nemusejí příliš ohlížet na tisíc dalších okolností, by to bylo asi dobře, ale pro fanoušky propojených světů může být další osamostatňování televizní větve velkým zklamáním. Zvlášť když se Marvel zpočátku svým doširoka provázaným světem tak chlubil a podporoval skalní fanoušky v tom, aby byli do nejrůznějších doplňujících seriálů ponoření stejně intenzivně, jako do filmů.

A proč si vlastně televizní část Marvelu pospíšila se seriálem na téma, o které v té filmové evidentně není až tak velký zájem? Významný x-menovský autor Chris Clermont poukázal před pár dny na to, o čem fanoušci a novináři mluví už delší dobu. Marvel rozšířil Inhumans po celé zeměkouli proto, aby jimi víceméně nahradil X-Meny. Práva na filmové X-Meny totiž patří konkurenčnímu studiu Fox a Marvel nemá potřebu mutanty v komiksech propagovat. A pokud je skutečně pravda, že Marvel Studios pod vedením Kevina Feigeho filmové Inhumans točit nechtějí, potřeboval jim Marvel Entertaiment najít cestu k divákům někudy jinudy. Na Agenty S.H.I.E.L.D.u kouká málokdo, ale seriál promítaný po celém světě v kinech IMAX, kterému bude předcházet masivní reklamní kampaň, to už by mohl být přesně ten pravý marketingový tah, jakou v Marvel Entertainment chtěli!

V komiksech jsou Inhumans uměle vylepšenou odnoží homo sapiens, kterou před tisíceletími vytvořili mimozemšťané rasy Kree. Inhumans byli stvořeni jako válečný nástroj, ale z blíže neobjasněných důvodů se je Kree nakonec rozhodli nechat napospas osudu. Inhumans vytvořili vlastní společnost, která nejprve žila ukrytá na Zemi a posléze přesídlila na Měsíc. Jedná se o malý národ (něco přes 1200 obyvatel) s přísným kastovním systémem, kterému se s pomocí pečlivě plánované sňatkové politiky podařilo vyšlechtit lidský genom k dokonalosti. Každý Inhuman sám o sobě je fyzicky zdatnější než Captain Amerika a většina z nich nadále získává na prahu dospělosti díky Terrigenské mlze nadpřirozené schopnosti, které s jistou dávkou zjednodušení můžeme přirovnat ke schopnostem X-Menů, v míře jejich nebezpečnosti i v rozmanitosti. Inhumans jsou také technologicky nesmírně vyspělí. Komiksy většinou pojednávaly o královské rodině, která je vedena Black Boltem, mužem s tak mocným hlasem, že nikdy nesmí vydat ani hlásku, protože jediným slovem dokáže trhat pohoří na kusy. Později byla transformační látka vypuštěna na celé Zemi, a tak se nadlidské schopnosti objevují o řady dosud zcela obyčejných smrtelníků. 

« Předchozí kapitola

Galerie: 8

Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu Inhumas:  Co znamená nový seriál pro budoucnost Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest