Marvel oznámil data premiér až do roku 2019

Marvel oznámil data premiér až do roku 2019 | Fandíme filmu
Kolik filmů uvidíme, jaké to budou a jak to bude se soubojem Captaina Ameriky 3 s Batman v Superman. A známe datum premiéry Doctora Strange?

Že má komiksové studio Marvel filmové plány na dlouhá léta dopředu, není žádným tajemstvím. Před časem dokonce vyšlo najevo, že má plány až do roku 2028. O několika chystaných titulech víme už delší dobu, jiné by mohly být odhaleny na letošním Comi-Conu. Teď Marvel nicméně odtajnil všechna svá data premiér až do roku 2019! Výčet je následující:

  • 1.8. 2014   - Strážci galaxie (v ČR a na Slovensku už 31.7.)
  • 1.5. 2015   - Avengers: Age of Ultron (v ČR 30.4.)
  • 17.7. 2015 - Ant-Man (v ČR 16.7.)
  • 6.5. 2016   - Captain America 3 (v ČR 5.6.)
  • 8.7. 2016   - Neznámý film
  • 5.5. 2017   - Neznámý film
  • 27.7. 2017 - Neznámý film 
  • 3.11. 2017 - Neznámý film
  • 6.7. 2018   - Neznámý film
  • 2.11. 2018 - Neznámý film
  • 3. 5. 2019  - Neznámý film

Marvel ví jak před Comic-Conem rozvířit vody, aniž by prozradil něco pořádného, a tak ve výčtu termínů najdeme přinejmenším tři skutečnosti, nad kterými stojí za to se pozastavit. Zaprvé, Captain America 3 jde stále do přímého souboje s Batman v Superman: Dawn of Justice. Kevin Feige, ředitel studia, připustil, že by bylo možná rozumné změnit plány, ale Marvel to neudělá. Dále na vlastní oči vidíte, že v roce 2017 studio vůbec poprvé uvede více než dva filmy. Už v minulosti Feige uvedl, že by množství ročně představených filmů mohlo v případě potřeby narůst. Každá "fáze" filmového Marvel Universe má přeci jen omezené trvání a o své místo na slunci se hlásí čím dál větší množství hrdinů. A proč Marvel odhalil data premiér až do roku 2019?

Doposud se předpokládalo, že Marvel dodrží mezi filmovými Avengers stejné rozestupy, a že Avengers 3 vstoupí na plátna v roce 2018. Uvolněná data premiér tohle přesvědčení zpochybňují. Avengers i Avengers 2 se do kin vydali (a vydají) v květnu. Opustil by v roce 2018 Marvel tento tradiční post a promítal Avengers 3  v červenci? A chtěl by už někdy v dohledné době odhalit hned dva filmy ze čtvrté fáze (Neznámý film 2.11. 2018 a neznámý film 3. 5. 2019)? Ani jedna varianta nezní příliš pravděpodobně, takže je klidně možné, že Avengers 3 uvidíme až v květnu 2019! Proč až tak pozdě?

Z toho, co zatím zástupci studia naznačovali se zdá, že v Avengers 3 zaútočí na Zemi arcilotr Thanos. Pokud se mu má postavit opravdu velké množství hrdinů, je třeba je nejprve představit. A dále: Celé řadě klíčových herců (Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr.) končí po Avengers 3 smlouva a ani u jednoho z nich není jisté, zda se kontrakt podaří obnovit. Marvel se tak možná snaží představit co největší počet nových hrdinů, aby měl za ty dosavadní nějakou náhradu. Anebo chce současným hercům ukázat, jak by to vypadalo, kdyby měli mezi jednotlivými filmy větší rozestupy a měli vedle superhrdinů čas i na další role?

Tak či tak se na nás řítí sedm nespecifikovaných marvelovek. Jaké to budou? Tři z filmů jsou dané už teď. Určitě uvidíme Avengers 3, Thora 3 a Doktora Strange. O tom dokonce servery Badass Digest a Variety prohlašují, že jej uvidíme 8.7. 2016. Oficiální zpráva nic takového neuvádí a ani jeden server nezmiňuje, jestli se jedná o interní informaci ze studia nebo pouze o domněnku. Spojení Doktora s daným termínem je však více než logické - Strange nedávno našel režiséra a začal se chystat, takže by bylo zvláštní, kdyby jej o první volný termín obral nějaký prozatím nepřipravovaný film.

O čtyři volné pozice se nejspíš podělí několik více či méně známých kandidátů. Strážce galaxie zřejmě úspěch nemine, a tak je nemine ani pokračování. Ať už to bude samostatně nebo ve spojení s Hulkem, který si také brousí zuby na další film bez Avengers. Dále se už opravdu hodně dlouho mluví o Black Pantherovi, k němuž zřejmě bude odkazováno už v Avengers 2, takže jeho představení je na spadnutí. Marvel chce točit také samostatný film s nějakou ženskou hrdinkou a nejžhavějším kandidátem je zřejmě Ms. Marvel. A kdyby jí to náhodou nevyšlo, vždycky může její flek uzmout Černá vdova.  A kdo se chopí posledního místa? Hodně dlouho už se mluví o týmu Inhumans, Guardians of the Galaxy otevřou dveře dalším kosmickým postavám (Nova, Adam Warlock), ale úplně nejraději by Marvel jistě byl, kdyby se podařilo Roberta Downeyho Jr. přesvědčit ke čtvrtému Iron Manovi.

Výše uvedená jména jsou vysoce pravděpodobná, avšak skutečný rozvrh Marvel odhalí už za pár dní na Comic-Conu, tak zůstaňte na příjmu!  

Zdroje: Badass Digest, VarietyMarvel, Empire

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest