Neshody studií stojí za úpadkem komiksových X-Menů

Neshody studií stojí za úpadkem komiksových X-Menů | Fandíme filmu
Alespoň to tvrdí legendární komiksový autor Chris Claremont. Návrat filmových práv pod křídla Marvelu nepovažuje za reálný.

Chris Claremont je komiksová veličina. Je spoluautorem řady klíčových komiksových postav, jako jsou Rogue, Psylocke, Mystique, Emma Frost, Siryn, Sabretooth, Mister Sinister, Captain Britain, nebo Gambit. Udělal z Wolverina superhvězdu a je autorem klíčových sérií, jako jsou The Dark Phoenix Saga nebo Days of Future Past. Na začátku 90. let minulého století byl u toho, když se komiksoví X-Meni dostali na samotný vrchol popularity. Dnes spíše skomírají.

Nebavíme se však o filmovém světě, kde momentálně studio Fox přemýšlí o tom, co se značnou provést dál. Nijak dobře si nevedou x-menovské komiksové sešity. A podle Clermonta to nemá nic společného s prodejností. Problém je právě ve filmových právech. Protože Marvel nekontroluje filmové X-Meny, nevěnuje se ani těm komiksovým a raději klade důraz na „vlastní“ značky. Společnost nechce podporovat komiksy konkurenční studio, a tak nechá x-menovské komiksy skomírat a raději investuje energii a marketingový rozpočet do Inhumans, kteří na stránkách sešitů přebírají X-Menům jejich místo na slunci.

Je možné, že se X-Meni jednou do rukou Marvelu vrátí? Vyloučené to není, pokud značka Foxu přestane vydělávat, určitě lze o odprodeji začít uvažovat. Na druhou stranu za X-Meny určitě bude chtít Fox obrovské peníze a ty za ně Disney jednoduše nedá. Nemá k tomu totiž důvod, když má množství vlastních značek, které si vedou více než dobře.

Zdroj: Bleeding Cool
 

X-Men: Apokalypsa

27.05.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest